Prolomená stezka

75%
Prolomená stezka
Prolomená stezka
Robert Duvall a Thomas Haden Church v hlavní roli dojímavého a vysoce hodnoceného westernu. Příběh se odehrává v roce 1989, kdy se Print Ritter a jeho synovec stanou nechtěnými ochránci pěti zneužívaných a opuštěných čínských dívek. Ritterovy a Harterovy pokusy postarat se o dívky jsou komplikovány jejich úkolem - musejí dohnat stádo koní na místo určení a přitom se vyhnout bandě urputných protivníků, kteří chtějí dívky unést a naložit s nimi po svém. Ústřední roli v tomto filmu hraje westernová akce.




Pete69
Pete69
30 208 bodů
7
Pěkná koňská roadmovie. Scénář je přímočarý, tempo poklidné, až by se dalo říci, že se děj táhne, ale není tomu tak. Poklidné pasáže střídají krátké chvíle akce a napětí. Nenáročná dobrodružná podívaná, která zabere nemálo času, ale není třeba litovat.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
1
Vizuálně i obsahově slabé. Jedná se o televizní produkci látky, která se svým snadno rozlišitelným dobrem a zlem jede v zajetých kolejích klasického westernu. Celé to má ale 3h stopáž, takže nelze říci, že se to vyplatí. Já se na to podíval, protože jsem četl, že Prolomenou Stezku lze považovat za takové dost volné pokračování Krajiny Střelců z roku 2003, kde Duvall hraje víceméně stejnou postavu, ale místo Costnera zde máme Churche, což zkrátka je nižší herecká liga. Krajina Střelců sice rovněž po obsahové stránce kvalitativně strádá, ale obsahuje aspoň jednu z nejkvalitnějších přestřelek, kterou jsem kdy ve westernu viděl. Zde akce není nikterak pamětihodná. Celé je to postaveno jen na Duvallově charismatu a atraktivitě žánrových propriet. To je ale málo.
Mikik4444
3 937 bodů
10
Nádherný film o realitě, zlu a dobrotě. Za mě bomba.

Dodatečné informace

Původní název:
Broken Trail (více)
  • Kanada Prolomená stezka
  • Kanada Broken Trail
  • Kanada Broken trail - Un viaggio pericoloso
  • Kanada Daughters of Joy
  • Kanada Los protectores
Premiéra v ČR:
28. 6. 2019
Země původu:
Kanada

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch