Recenze filmu Ucho

80%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Popis intrik komunismu a různých zvratů... úžasný film, který se odvažuji říci, že je nejlepší, který kdy Kachyňa natočil. mám z filmu velmi potěšující a nádherný pocit. I když je to psychologický. Je celkem zvláštní, že většina filmů s žánrem psychologický nakonec ani psychologický není. Tento jo. Skvělé Kachyňo.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Je to strašně smutný psychologický drama thriller. Je opravdu smutné, co se stalo z manželství Anny a Ludvíka a nemalou zásluhu na tom měli soudruzi. Skvělé herecké výkony, obzvláště Radoslav Brzobohatý a Gustav Opočebský, úchvatná režie a scénář Karla Kachyni, krásně depresivní hudba a skvělá kamera (dosti podobná Spalovači mrtvol), ale i jiné dokonalosti z filmu dělají podobenství. A říkal jsem to jako levičák a říkam to i jako pravičák - Havel je měl pozavírat. 100%
pankaplan
1 956 bodů
10
Když jsem nedávno viděl Vyšší princip, dýchla na mě tíživá atmosféra protektorátu, ale řekl jsem si: To je dávno... Když jsem nedávno viděl Životy těch druhých, dýchla na mě tíživá atmosféra východního Německa, ale řekl jsem si - no, Německo, to se nás netýká. Ale Ucho je film o tom, co se dělo tady, nedávno, vlastně před pár lety. Karel Kachyňa odvedl kus skvělé práce a Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý by si za tenhle film zasloužili minimálně nominaci na Oscara. Jeden z nejlepších československých filmů, který byl u nás natočen - a proto dávám plné hodnocení a jsem rád, že tahle doba je dávno v hajzlu.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
8.5
Prostě mistrovské dílo Karla Kachyni, o nás jací jsme často i dnes...
patrick-sarin
438 bodů
8.5
Podle mě nejlepší Kachyňův film - úžasná atmosféra, napětí, herecké výkony. Přemýšlím, jestli někde hrála Jiřina Bohdalová líp. I když jsem komunismus nezažil, tak díky nadčasovosti filmu, jsem spustu narážek pochopil a nedivím se, že byl film komoušům proti srsti.
pesrex
277 bodů
Nadčasová neformální "Učebnice o tom, co dokáže moc".Díky všem tvůrcům. I kdyby byli už nic jiného nenatočili, tímto filmem se navždycky zapsali do dějin filmu