Trhák

72%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
tindersticks
tindersticks
783 bodů
6.5
Trhák by nebyl nejhorším svěrákovsko-smoljakovým filmem kdyby v něm nebyla všechna ta hudební čísla, tedy, dotaženo, pokud by to nebyl hudební film. Nebo lépe řečeno, mohl by to být hudební film, ale ne s hudebními čísly, které záměrně kombinují absurdní výběr, od dechovky přes country až po kýčovité popové popěvky. (Mladší syn u pěveckého představování Ticháčka vesnici vyloženě trpěl). Rozumím parodovanému pokusu o lidovou zábavu, ale legrace je to jen trochu. Kupodivu nejzajímavější mezi všemi profi zpěváky jsou tři písně nezpěváka Juraje Kukury (vyšly tehdy dokonce v Supraphonu). Pokud jde o hlášky a komiku, nezapomenutelný je produkční Petra Čepka, tření mezi Smoljakem a Svěrákem a pár slovních gagů (Jak je ten film blbej, tak je drahej!" Produkční: „Kravina na kvadrát, výplod šílence, debilní paskvil. Neumětelové, nýmandi!). Tenhle pokus o trhák úplně nevyšel.
marvan
marvan
616 bodů
7
Filmový muzikál, který v roce 1980 natočil režisér Zdeněk Podskalský, populární českoslovenští herci a zpěváci té doby. Juraj Kukura, Hana Zagorová, Josef Abrhám a písně, které se staly legendou, či zlidověly...Jen já a vy to je bláhové snad mé vrásky vám nevadí jen já a vy jak dva ptáčkové...
Major Zeman
Major Zeman
329 bodů
10
Hudební zábava,kterou už dnes nikdo nenáročné,protože ti umělci už tu prostě nejsou...
  • Nech brouka žít...
KarlosPHA
199 bodů
10
Skvělé obsazení a výkony. Sranda a vtípky na úrovni. Nádherný lokace a písničky. Miluju tenhle film.
Sajrajt
119 bodů
8.5
Tahák letních kin všech časů - prostě Trhák
Matt
89 bodů
10
Moc krásný!Vtipný a písničky nádhera!!!
montiburns
montiburns
3 bodů
9
Trhák zraje jak víno. Když jsem ho viděl poprvé, přišel mi slabší než ostatní díla dvojice Svěrák/Smoljak.. ale zatímco jejich kouzlo časem trochu vyprchává, Trhák s tím jak si opravdu na nic nehraje přetrvává nebo dokonce roste.