Trhák

72%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Kouzelná parodie na tvorbu prvoplánových filmových trháků obecně aneb těžko je scénáristovi, když je přítomen přerodu svého veledíla ve zcela nezamýšlený výsledný produkt (jako např. "před domem stojí zaražený pilot")- má sice připomínky, ale to je tak všechno, co s tím může dělat ... Ústřední dvojice děs-běs: velice fotogenický, ale lehce toporný Juraj Kukura sekunduje naprosto toporné Haničce Písničce, která nás zahrnuje gejzírem svých logopedických vad - a přesto je to nehynoucí sranda. Síla zábavy je ve vedlejších rolích: vzteklý produkční Petr Čepek, pošťačka Laďka Kozderková, hajný Walda Matuška (jak asi vydýchával, že mu zlomyslný casting přidělil Blechu jako dcerušku?). Je trochu rozdíl mezi absurditou bezděčnou a zamýšlenou. "Nech brouka žíííííít!"
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Pro mě je Trhák jeden z nejhorších filmů této geniální tvůrčí dvojice. Muzikály nemusím a ocením, jen když je opravdu kvalitní. Toto je skvěle obsazená estráda .. sice s typickým humorem Smoljak-Svěrák, ale není ho v tomto případě mnoho. Více než za 60% to u mě není.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nebýt těch místy až trapných hudebních čísel (těch podařených bylo jen pár - doslova), tak by zbyla parádní komedie a z Trháku by byl další veleúspěšný zářez dvojice Svěrák & Smoljak. 6/10
Fingon
16 886 bodů
6
"Nech brouka žít..."
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Bože tohle je jeden z nejhorších českých filmů, u kterého jsem při sledování cítil až fyzickou bolest. Obrovská ptákovina, absurdní děj a takové vychovávání, které umí opravdu jen Svěrák se Smoljakem. Film své doby a debilita na n-tou. Relativně vysoké hodnocení mi je velkou záhadou.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
no polozme se na otazku. je trhak to najlepsie s cim dvojka sverak-smoljak vyrukovala? urcite nie ale stale ide fantasticku slehu plnu genialnych hlasok a vynikajucich postav (smoljak ako inkopetentny reziser ci cepek ako producent ktory je vacne na pokraji nervoveho zrutenia). skoda len ze hudobnych cisel je tu take velke mnozstvo a i napriek tomu ze vacsina je chytlava cely film dost spomaluju (ale scena v strasidelnom lese, kde sa prestrihava na ine filmy ma dostala do kolien)...
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Bravurní scénář, i když musím přiznat, že jako celek to zase úplně nešlape tak, jako jiné "jízdy" od Smoljaka-Svěráka. Ona ta písničková forma to někde přibrzdí, místo toho aby to byla crazy komedie po celou dobu. Taky nutno přiznat, že je to už dlouho, co jsem ten film viděl.
miza
miza
2 336 bodů
8
Z odstupem času se zdá,že tato filmová komedie ze zpěvy ala "Alfons Kárasek"je v celku slušně natočená a i pobaví.
guestka
guestka
2 304 bodů
6.5
Nech brouka žít! Tak já nechám žít aspoň film...
dráza
dráza
888 bodů
8.5
Do dnes se ráda podívám na tenhle film a ráda si taky zazpívám ty pěkný písničky.