Stíny z lesa

40%
Stíny z lesa
Stíny z lesa

Britská Kolumbie. Lesnická společnost zasahuje do genetické skladby stromů, aby měla co největší těžební výsledky. Jejich ilegální pokusy vedou k mimo-řádně hrůzným následkům. Místo stromů se počínají měnit v hladové zombie zaměstnanci a ekologičtí aktivisté, kteří les brání.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Svým způsobem se jedná o ekohoror v tom nejjednodušším podání. Máme tu ekology přímo v lese demonstrující typickým způsobem proti nadnárodní dřevařské společnosti, která těží dřevo jak utržené ze řetězu a nikdo nemá ani tušení, že zároveň experimentuje s genetickým inženýrstvím kvůli zrychlení růstu stromořadí k vyššímu výnosu. A jak už to tak většinou bývá, experiment se vymkne kontrole a začnou se dít věci. Ponurý zombie apokalyptický videobiják hovořící vším možným i nemožným za sebe. Že by to dokázalo vyvolat nějaké divácké nadšení se bohužel říci zrovna nedá. Žánrově na toto téma již bylo v ṕodstatě řečeno vše, tudíž je doslova vyčerpané a tak scénáristé tápou a stále se snaží vymýšlet něco originálního. Ale že by geneticky upravená pryskyřice ve dřevě začala proměňovat lidi v zombie... No budiž. I nadále platí, že ve filmu a v hororovém žánru obzvlášť se fantazii meze nekladou. Kdyby to alespoň bylo natočené tak, aby to diváka alespoň něčím zaujalo. Nehledě na fakt, že znalci snímků o zombie rozpoznají kopírování určitých situací a scén ze známých velkorozpočtových snímků. To je sice u těch nízkorozpočtových běžné, ale když je k tomu slabý scénář, nejen že je to více okatější, ale ani tomu nijak zvlášť tento fakt nepomůže. Námět v jistém smyslu sice má svůj potenciál, ale ledabylé zpracování veškerou filmovou naději pohřbívá. Na druhou stránku, u nízkorozpočtových snímků je to zcela běžné, tak na druhou stranu, jaký div.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
V rámci zombie filmů je tohle vážně jeden z těch slabších kousků a ikdyž má pár světlých momentů tak víc než hvězdu dostat nemůže.. 3/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Nevím čím to, ale film mě vůbec nezaujal. Asi to bude tím, že v důležitých záběrech nebylo díky špatné kameře nic vidět a zombíci taky nějak nestáli za nic. Taky je pravda že jsem se začínal nudit a film jsem zhlédl celý až na podruhé. To není dobrá známka pro tento žánr.

Dodatečné informace

Původní název:
Severed (více)
  • Kanada Stíny z lesa
  • Kanada Severed
  • Kanada Clearing
  • Kanada Infectados
  • Kanada Severed: Forest of the Dead
  • Kanada The house of the deads 2: contagio finale
  • Kanada Tiene z lesa
Země původu:
Kanada, USA
Ocenění:
Žádná ocenění