Tajemství hradu v Karpatech

82%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Cettlovka
5 032 bodů
10
Film, který je opravdu tajemný :-) Herecké obsazení, kostýmy a hudba, to vše nemá chybu. Z Miloše Kopeckého jde hrůza a zároveň je jeho role komická, Jan Hartl s jelenami na svetru taky za 1. Prostě klasika, na kterou se dá neustále koukat. Jednoznačně dávám 100%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9.5
nezapomenutelný film plný neuvěřitelného humoru a skvělých hlášek...
kawa
3 388 bodů
9
Klasický český film, ve kterém je cítit verneovská předloha. Bohužel ale pokulhává oproti jiným Zemanovým filmům. Ale ne o moc. S technikou v 80.letech mohli tvůrci vydyndat více.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Mám dojem, že Tajemství zůstává příliš ve stínu Adély, ačkoliv ne zaslouženě. Tenhle film je ještě ulítlejší a šílenější, místy mi dokonce připomíná Terryho Gilliama nebo dokonce samotné Monty Pythony. Skvělé hlášky, bláznivé nápady, spousta výtečných gagů, k tomu ta zvláštní atmosféra, spojující parodii s poctou žánru, jednoduše lahůdka!
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Zdařilá komedie plná zlidovělých hlášek.
Evah
Evah
2 145 bodů
8
Od filmu jsem moc nečekala, ale vcelku mě pobavil, humor ve stylu Adéla ještě nevečeřela, ale vlastně to tomu vůbec neuškodilo. O filmu jsem si předem nic nezjišťovala a čekala jsem něco jako českou verzi Drákuly. Jsem ráda, že to bylo úplně o něčem jiném a mnoho scén mě pobavilo, film se nebere nijak vážně a je to příjemná oddechovka.
Jonák
Jonák
1 665 bodů
8
Skvělý film - děj, super herci, většinou i velmi vtipné. Film jsem si užil, ale čím dál více mi začínala tak vnitřně vadit jakási operní skladba, která doprovází celý film. Ale tak to je vlivem toho, že operu nemusím a na můj vkus toho tam bylo až moc. Každopádně solidních 8/10, za ty vtipné scény a fajn herecké výkony
  • Vtipné scény
  • Fajn herci
  • Originální a zábavný děj
  • Na mě moc opery
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
9.5
Jen slyším název a už se začínám smát. První co mě napadne je představování se Michala Dočolomanského jako hrabě Felix Teleke z Tölökö. Hned po tom vidím Jana Hartla jak říká:" je to Čórtův hrád". Skvělá režie, skvělý scénář, prostě česká klasika. Ačkoliv bych měla jednu výtku. Nechápu proč se film vysílá tak málo.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Komedie všech komedií. Nebo aspoň českých.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Výborné slovní hlášky a humor.