At the Earth's Core

52%
At the Earth's Core
At the Earth's Core
DoktorAbner Perry (Peter Cushing) sestrojil speciální vrtačku. Při jejím testování se spolu se svým finančníkem dostanou pod povrch Země, kde najdou plno podivných podzemních chodeb, ve kterých narazí na prehistorické příšery a primitivní jeskynní lidi.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Po své druhém režijním počinu ´Časem zapomenutá země´ (1975) se Kevin Connor ihned vrátil k námětu a natočil snímek inspirovaný románem Edgara Rice Burroughse druhý, a dějově rozvinutý o něco jinak. Tentokrát je příběh zasazený do viktoriánské doby a do hlubin Země se cestuje něco jako ponorkou s ohromným vrtákem v popředí. A jakmile se cestovatelé dostanou do nějaké jeskyně, po dobrodružném útěku před nějakou potvorou hodné dinosaura, jakoby se celá dějová etuda vsákla do dějství jiného snímku a to pod známým názvem ´Planeta opic´ (1968). Dějová šablona je totiž naprosto totožná. Jen s tím rozdílem, že místo opic jsou přítomni bytosti jiné, nějaké neznámé podzemní. To je tak, když se původní příběhy různě mění, kloubí a slučují, že se až v tom jeden nevyzná, co od čeho vlastně původně je. Takže kde se tam vzali ještě lidé se raději ani neptat. Místo toho je lepší si přečíst přímo Edgarovu knihu, která ledasco osvětlí. Co se týče útoků pravěkých zvířat na člověka, jsme již také mohli vidět a to například ve snímku ´Milion let před Kristem´ (1966). Jedná se o plně studiový film, což je na dekoracích znát, a snad v rámci vizualizace tvůrci udělali dobře. Otevřel se tak více svět fantazie, který je výjimečný svou barevnou škálou prostředí. Ony ty barvy tomu dávají až pohádkovou soudržnost, takže se dá na celé dílo dívat s okem shovívavým. Masky jsou snad v tom nejjednodušším designu, takže v žádném případě neuhranou. Ona už pohyblivost onoho dinosaura na začátku dobrodružství ve vnitru Země spíše budí rozpaky. Na rodinný dobrodružný fantasy film je ale zase snímek odveden dobře, neb to může být neškodně cílené i pro děti. Suma sumárum, Tento filmový počin je mixem všeličeho, což v celku působí směšně, ale v rámci televizní zábavy neuškodí.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
Praještěři plivoucí oheň, masožravé rostliny s chapadly, telepatičtí létajicí dinosauři unášející sexy pravěké dívky. Absolutně lowcost výprava, gumové masky a jako vrchol nonstop hláškující Peter Cushing jako totálně mimozní vědec. Proč jsem to neviděl dřív?

Dodatečné informace

Původní název:
Angriff der Dinosaurier (více)
  • Velká Británie At the Earth's Core
  • Velká Británie Angriff der Dinosaurier
  • Velká Británie Centre terre, septième continent
  • Velká Británie Centro della terra: continente sconosciuto
  • Velká Británie Der 6. Kontinent
  • Velká Británie Der sechste Kontinent
  • Velká Británie Edgar Rice Burroughs' At the Earth's Core
  • Velká Británie En el corazón de la tierra
  • Velká Británie Epidromi sta egata tis gis
  • Velká Británie I jordens indre
  • Velká Británie No Coração da Terra
  • Velká Británie Taistelu maan syvyyksissä
Země původu:
Velká Británie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch