Fantastická čtyřka: Silver Surfer

58%

Zajímavosti 4

  • Fantastická čtyřka: Silver Surfer je pokračováním hraného filmu, založeného na jednom z nejslavnějších komiksů všech dob (v roce 1961 "čtyřce" na stránkách sešitu "Fantastic Four 1" vdechli život legendární tvůrci ze stáje nakladatelství Marvel, Stan Lee a Jack Kirby - od té doby tvoří neodmyslitelnou součást komiksového světa; hlavním posláním čtyř superhrdinů, kteří mají centrálu ve slavné newyorské Baxter Building, je pomáhat světu a ochraňovat jej před zlem). První díl, který se objevil v kinech v létě 2005, vydělal v kinech po celém světě 330 milionů dolarů a stal se jedním z nejúspěšnějších DVD titulů v historii společnosti 20th Century Fox.
  • Galactus, který hodlá posvačit Zemi, vypadá ve filmu jako velký zlý mrak. Na stránkách komiksu je to však mezihvězdný obr v brnění.
  • Úplně první celovečerní film o Čtyřce (produkovaný Rogerem Cormanem) natočil v roce 1994 Oley Sassone. Ten se ale nikdy nedostal do kin ani oficiálně nevyšel na DVD.
  • "Fantastická čtyřka" se zrodila už v roce 1961 a v USA je známá asi jako u nás "Čtyřlístek". Obě kreslené rodiny mají i podobné složení: vynálezce, drsňák, kráska a mlaďoch.