Halloween - Prokletí Michaela Myerse

43%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Už pátý díl nebyl nic extra,ale to co se odehrálo v tomto díle zase o kus podkopalo jméno této série. Bez Jamie Lee Curtis tahle série ztratila veškerý šmrnc a samotná postava Michaela Myerse ač je to hlavní postava,tak snímek nedokáže utáhnout. Tahle série tímto dílem žalostně volá po restartu.
Pete69
Pete69
30 291 bodů
5.5
Tohle je špatný Halloween.. sice to není taková katastrofa, jako třetí pokračování, ale ani Prokletí Michaela Myerse mě nenadchlo. Ztratilo to hodně napětí a čekání na Michaela, který pomalu a jistě mapuje terén a vytváří děsivou atmosféru, než to vypukne. Zde je od začátku, až příliš často a ztratil kousek děsivosti. Snímek však atributy hororu má a tak hodnotím 55i procenty.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
4
Další Michaelova filmová vražedná tůra se objevila až šest let po pátém pokračování, což bylo způsobeno nějakými právními spory mezi produkčními společnostmi. A když už bylo konečně natáčení v plném proudu, stala se k tomu navíc nečekaná věc a to úmrtí Donalda Pleasence ještě před dokončením filmu, který si zahrál Michaelova psychiatra doktora Loomise. Film se měl uložit k ledu, ale nakonec se zachránil vůlí přepsat scénář, ve kterém se stále počítalo s natočenými scénami s Donaldem. Jenže, jak už to v takových situacích bývá, scénář po zásahu značně utrpěl na kvalitě. Tvůrčí vize původní dějové myšlenky byla, ale už nebyla vlivem daných skutečností plně realizována. Režisér Joe Chappelle byl tedy nucen pracovat s tím co měl, což mu vůbec neulehčovalo. A tak to dopadlo jak dopadlo. Snaha o napětí je, Michael je v záběrech častěji než je zdrávo, občas se objeví videoklipové rozhraní, což je posun dopředu pouze tvůrčí, neboť filmu to nic nepřidává, a k tomu všemu tedy předělaný scénář bohužel vedoucí příběh do zmatečnosti, neboť obsahuje jednu nedomyšlenost vedle druhé. Jediné pozitivum je návrat Jamie, kterou si po Danielle Harris střihla JC Brandy. Jamie se ale moc v ději neohřeje, neboť ji osud v Michaelově podobě dostihne dříve, než by kdo čekal, a to symbolicky tam, kde v předchozím snímku skončil Michael. A to je v podstatě vše. Děj se jinak od prvních minut neustále točí kolem novorozence, kterého hned na začátku snímku porodí Jamie. Jsou tu také nové postavy, což není nic proti ničemu, ale proboha, co ten kult? Proč je najednou s něčím takovým Michael spojen? Ono to vypadá, jakoby v tom snad představoval nějaký druh svátosti, či co, ale proč? A co to je vlastně za kult? A to je tady toho daleko více, co postrádá nějaký smysl. Režisér Chapelle sice dělal co mohl, ale bohužel. Prokletí Michaela Myerse? Ne. Tohle je prokletí celého tohoto snímku.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Stejný, typický vraždící borec s nožem v ruce. Další nelítostné vraždění Michaela Myerse. Dost povedené.
hrumsrt
hrumsrt
9 406 bodů
2
Když si vezmete čtvrtý, pátý a šestý díl jako trilogii, k čemuž napomáhá, jak jejich příběhové propojení (které ale slábne právě v šestém díle), podobně laděný televizní vizuál, tak i nulová ambice značku nějak posunout a prakticky ji vyčerpává do takové míry, že ji podobně jako třetí tragický díl uvrhají do temnoty, z níž ji pak bude moc vyzvednout jen někdo opravdu nadějný a především jako diváka nebudu mít snahu se tam pro ni vracet... Šestý díl nevzniká jako závěr úspěšné trilogie ani jako spasitel, pouze jako další kousek do vitríny, při níž je úplně zbytečné ji dávat moc na oči, když se k ní stejně nejspíš už nikdo nebude vracet.. Nastává sice změna v rámci sequelové trilogie, už se propojení s neteří Jamie nechává stranou, i přestože podle mě šlo o jediný opěrný bod, a vracíme se zase ke kořenům.. Jen na to v takovém podání není nikdo zvědavý a bez Jamie Lee Curtis nemá ani tohle pokračování vlastně žádnou naději na úspěch... Michale Mayers zase zabíjí, zase se do toho musí bezúčelně plést nahá těla.. Ovšem tomuhle šestému dílu chybí naprosto jakákoli koncepce, kam by se měl dostat, kam by měli postavy na konci dojít.. Donald Pleasence se tímhle sice loučí s celou filmovou sérii, když pak ještě před premiérou skutečně umírá, ale ani jeho účinkování už není důstojné (ostatně není tomu poprvé).. Takový Halloween nemá duši a není nikterak rozeznatelný od zbylých, tedy kromě svojí pochybné kvality.. Bez nápadu, rutinní výtvor, který oproti jasně nejhorší trojce ale minimálně pořád servíruje neústupného, ale taky neinovativního Michaela Mayerse.. Tak, že by příště dorazila JLC, anebo už se značka pohřbí definitivně? 20%
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Nebýt přítomnosti Michaela Myerse, tak by to byl Odpad. Naprosto zbytečný a přiblblý scénář. každopádně je to opět hanobení klasiky. 15%
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
ach jo. naproto rychlokvašné pokračování, bez ladu a skladu či smysluplného dějě. přesto ale o chloupek lepší než předchozí část. hlavní kámen úrazu je zapojení magických prvků. je to nesmysl a ději to nakonec ve výsledku vůbec nic nepřináší. jsou tu obří logické trhliny a film asi postrádal dramaturga, protože gradace děje je minimální a nejlepší mord si užijete hned v prvních 17 minutách. a prvních 17 minutovka je taky to nejlepší co film nabízí. je smutná, je tragická, je zajímavá. zbytek je nuda, paula rudda mám rád ale tady je neskutečně otravný. už druhá (a ne poslední) promarněná šance v rámci halloween série, nepočítáme-li trojku.
Slepicak
Slepicak
84 bodů
7
Skvělý díl ale našli se tam blbosti .
  • Michael
  • příběh
  • herecké výkony
  • chujovyny se tam ale našly