Dèmoni

65%
Dèmoni
Dèmoni

Není to jen Třaslavec, kdo může řádit ve vašem kině. V Berlíně se nachází nenápadné kino Metropol (ne nepodobné stejnojmennému sálu v Olomouci), kde se můžete nechat rozpárat na kusy hordou krvežíznivých démonů, evidentně trestuhodně zanedbávajících ústní hygienu, a následně se proměnit v neméně krvelačnou zombii. To vše v poctivém italském gore stylu, pod produkční záštitou Daria Argenta a v režii Lamberta Bavy, který, soudě podle nechutnosti a drastičnosti snímku již tušil, že bude jednou s Kateřinou Brožovou a Simonou Chytrovou natáčet Princeznu Fantaghiro. Démoni se stali klasikou italského gore hororu osmdesátých let a věhlas si vydobyli i u nás už v předrevoluční době jako jeden z šeptandou hutně obestřených videopirátských hitů. Na rozdíl od většiny italských hororů, které mívají pomalejší tempo a tajuplnou atmosféru, jsou Démoni přímočarý osmdesátkový gore fest se spoustou akce, klasických splatter efektů a chytlavou syntetizátorovou hudbou Claudia Simonettiho vyšperkovanou dobovými rockovými hity od ikon jako Billy Idol, Saxon nebo Mötley Crüe. Věrni heslu doktora Frank-N-Furtera „Don’t dream it – be it!“ vracíme Démony z ohraných videopásek tam, kam patří, totiž do ztemnělého kina, odkud není tak snadné odskočit si na záchod jako doma od televize – zvlášť, když dveře sálu jsou zamčené a zvenčí se ozývají zlověstné zvuky nepříjemně připomínající heavy metalové riffy. (Festival otrlého diváka)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Lamberto Lama byl pro italský hororový gore film fenomén. Fantazii se, stejně jako v Americe, meze nekladli a tak vznikly náměty dnes naprosto nevídané. Tentokrát je skupinka náhodně vybraných mladých lidí pozvána na projekci utajeného filmu, při kterém se však začnou dít věci. 80. léta jak vyšitá, při kterém nechybí atmosférické šílenství, na svou dobu typické, avšak výborné masky a make-up, trefný soundtrack, akce a samozřejmě gore. Zub času i tentokrát lstivě zapracoval, ale to na věci nic nemění. Dnes hororová klasika vzbuzující nostalgické vzpomínky spojené se strachem co se stane při návštěvě v kině. Takže nic jiného, než čistě hororová děsivě vzrušující zábava s nádherným nostalgickým efektem klasické hrůzy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V dětství to pro mě byl opravdu nevšední zážitek a démonům z kina se v té době mohl rovnat snad jen Freddie . I proto mi tenhle film uvíznul v paměti jako horror s velkým H :) Po skoro 20 letech, kdy jsem film viděl znovu, už ty pocity tak silné samozřejmě nejsou a nějaký pocit strachu se taky moc nedostavoval:) 5/10
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 409 bodů
3
Já jsem zklamán. To není film, ale náhodné seskupení wtf a gore scének. I v kontextu tak specifického žánru, jakým je splatter horor je absence děje a naprosto nesmyslné chování většiny postav v tomto výtvoru do očí bijící. Vlastně mě to chvílemi dost nudilo.

Dodatečné informace

Původní název:
Dämonen 2 (více)
  • Itálie Dèmoni
  • Itálie Dämonen 2
  • Itálie Dance of the Demons
  • Itálie Démoni
  • Itálie Demonios
  • Itálie Demons
  • Itálie Démons
  • Itálie Demony
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
Itálie
Rozpočet:
1,8 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dèmoni


Powered byJustWatch