Statečné srdce

85%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Ombak_Penari
2 764 bodů
10
Předem bych rád podotkl, že historické filmy jsou podle mě v drtivé většině případů nevěrohodné slátaniny, které byly pouze natočeny tak, aby se na ně hezky koukalo. S historií nemají většinou nic moc společného. Ale to rozhodně nemyslím špatně - k ničemu jinému totiž "pseudohistorické" filmy podle mě nejsou. A s tímto pohledem na věc mohu prohlásit, že Statečné srdce je prostě nejlepší historický film všech dob. Perfektně udělané po všech stránkách, nevím moc, co bych vytkl. Prostě perfektní a pro mě jeden z milníků vývoje mé lásky k filmu.
alexik789
2 512 bodů
8
Výborný a velmi dojemný snímek, který zaslouženě získal 5 Oscarů v režii Mela Gibsona, který obsadil do výtečně zahrané hlavní role sám sebe. Výborný soundtrack od Jamese Hornera. Jako skvělý film ho beru, ale nepřišel mi moc skutečný.
psico
psico
1 671 bodů
Parádní historický film, který vždycky skončí stejně: slzami v očích.
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
10
První režie Mela Gibsona a hned takový succes. V kině jsem sice bojové bitvy přežila díky zavřeným očím, ale to pouze poprvé. Mám ráda filmy které dávají a mají smysl.Boj za svobodu a za lásku jej vždy budou mít. Navíc je o skutečné historické postavě Williama Wallace který se nebál postavit angličanům a vyhrál. Sice za to zaplatil životem, ale tak to už bývá.. Scéna kde Mela nabodávají a on místo aby odvolal, zařve Freedom mě pokaždé dostane a slza ukápne. Dobovka jak má být, strhující drama s nadějí do budoucna.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Na tu dobu opravdová bomba.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Srdcová záležitost a naprostá zaručenost potoku slz ve finálových scénách.
sugi
752 bodů
10
… vynikající počin Mela Gibsna … dle mě jeden s nejlepších historických filmů …
hofmi
hofmi
532 bodů
10
Naprostá klasika - skvělé.
sisisi
sisisi
441 bodů
7.5
Příběh skvělý, zajímavý, jen to na mě bylo až moc detailní. Dost částí z bojů jsem neviděla, protože na to nemám žaludek, ale jinak je to moc hezky zpracovaný film.