Slavnosti sněženek

84%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
hroufie
1 416 bodů
8.5
Nejlepši zpracováni dle Hrabala.
fanda1
242 bodů
Nesmrtelná klasika! Často Kerskem projíždím a vždycky se mi vybavují jednotlivé scény a hlášky.Říká se, že Hrabalovo dílo se těžko filmuje, ale toto se opravdu povedlo!
Prezidentka
Prezidentka
239 bodů
9.5
Tenhle film se nikdy neokouká.
kominice
205 bodů
9.5
To není film, to je národní poklad :-) Nesmrtelné hlášky, super herecké výkony. Opravdu klasika.
frantiska-coufalova
frantiska-coufalova
103 bodů
9
Moc krásná komedie s výtečným hereckým obsazením. Pan Rudolf Hrušínský je prostě úžasný a Jaromír Hanzlík dává filmu krásný, i když trošičku smutný náboj. Asi bych ještě vyzvihla pana Čepka, kterého mám jako herce moc ráda. Za tenhle film patří panu Menzelovi veliký dík.
PeřinkaA
PeřinkaA
97 bodů
9.5
Další klasický český film režie Jiřího Menzela, který je snad neokoukatelný. Plný skvělých českých herců, kteří dali filmu to pravé ořechové. Hlavně herectví Rudolfa Hrušínského tomu dává tu správnou notu. A ty hlášky :) Se zelím! Se šípkovou! Vypustil jste nám duši. To je dost, že jsi nás taky jednou vyvez.
  • Hrušínský
  • vtipné a plynulé
Smazaný uživatel
84 bodů
Jedna z nejlepších hrabalovských adaptací...
Big Lebowski
Big Lebowski
57 bodů
10
Jedna z výjimek, kdy film je zajímavější než kniha. Historky pana Hrabala okoukanê ze života jsou tady mistrně pospojovány v jeden dokonalý film, kde nemá cenu někoho vyzdvihovat jednotlivě, stačí jen sledovat a vše si od začátku do konce užít.
Vigo
15 bodů
10
Kaleidoskop příběhů a lidí, tak jak je poeticky zachytil Bohumil Hrabal a jak ho natočil režisér Menzel. Ve filmu není žádné hluché místo a navíc většina dialogů se stále používá mezi lidmi. Např. "Ten vyjetej olej jsem neměl pít!", "Já jsem Vás varoval, já na co přijdu, to sežeru." nebo "To je dost, žes nás taky jednou vyvez! Žes udělal něco pro rodinu!"atd.