Absurdistán

62%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
V první řadě má Absurdistán vynikající příběh, který se nakonec Judgeovi nepodařilo dovést do zdárného konce. Přičemž to všechno tak dobře začalo, ale postupem času začne filmu docházet dech. Velmi se mi navíc líbilo obsazení a to hlavně prezident v podání Terryho Crewse.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Velmi dobrý nápad - špatně využitá příležitost. Myšlenka toho, že se množí hlavně méně inteligentní lidé mi není vzdálena a docela jsem ze začátku zbystřil a čekal dobrou komedii. První půlhodinu to mělo spád, poté se ale vytrácel vtip a pointa také nepřišla.. Velká škoda...
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Nejhorší je ten druh hloupých filmů, který se sám snaží hlouposti vysmívat. Už jen ten nesnesitelný voiceover popisující každou jednu věc, co se stane. Přemýšlel jsem o tom, jestli to má být nějaký metahumor, jako že je k divákům přistupováno jako k idiotům, ale pravděpodobně ne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Výborně rozepsaný a vymyšlený nápad, kde který se ale zvrtne v nezajímavý a nezáživný film. Prvních deset minut vynikající, ostatně celá expozice včetně komentářů do kamery slibuje hodně zajímavo a ironickou podívanou, ale pak se to úplně podělalo a absolutně to neudrželo moji pozornost. Škoda.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Snímek hodně těží z hlavního námětu, který je opravdu skvělý- náš po všech stránkách průměrný hlavní hrdina je zmrazen v roce 2005, načež se nedopatřením probudí až o 500 let později do světa tak hloupého, že on sám je náhle nejchytřejším člověkem pod sluncem- to bychom měli mít zaděláno na zábavu minimálně nadprůměrnou. Tvůrcům se to nakonec povedlo tak nějak napůl. Určitě se tu nenajdou žádné památné hlášky, které by se mohly citovat na potkání, a vykreslení zaostalé společnosti je omezeno víceméně jen na spoustu sexuálních narážek, kopanců do rozkroku a "fuck" za každou větou, ale na druhou stranu pořád je čemu se smát a rozumná stopáž dodává filmu nejen správné tempo, ale hlavně odvahu všechno co nejvíce zjednodušit a dodat většině scén přesně tolik absurdity, aby se dalo přivřít oko nad tím, že se z toho dalo vytěžit ještě mnohem více. Na čtyři to není ani náhodou, ale tenhle film si zavrhnout nezaslouží, od toho jsou tu přeci jenom zcela jiné, nepopsatelně dementnější komedie...
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
4
Jedna z těch komedií, která si utahuje z lidské demence, ale nějak si nejsem jistý, jestli nakonec není její oslavou.. Průměrný týpek Luke Wilson jako vyslanec dnešní doby (no 15 let staré) má v roce 2505 nasát, kam se lidstvo posunulo.. A podle Mike Judge to vypadá, že nikam a ta dnešní oslava průměrnosti a sledování kdejakých dementů za absence respektu k znalostem a odborné veřejnosti přesně sem míří.. Ocitnete se v době, kdy všichni jsou líní, civilizace dosáhla vrcholu a zapomněla na její přirozené základy. Bláznivá komedie, která se prezentuje jako buranská a náš hlavní hrdina, než aby vyhodnotil, že v jeho době, kdy byl outsider ale všechno fungovalo, lidi měli ambice, mu bude líp.. Tak o to více přimkne téhle budoucnosti, kde mu bez práce a námahy holky, peníze a postavení samo přijde na talíř.. Idiocracy je hloupý film, který svoji stupiditu oslavuje. A téhle pokleslé zábavy se účastnit nechci! Pray for Borat! 35%
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
7.5
Nečekal jsem to, ale líbilo se mi to. Je to to co asi spousta lidí čeká když si přečte synopsi. Taková chytrá satira na současnosný stav věcí. Sice reflektuje hlavně spojené státy absurdistánské, ale ono to bude, až na detaily všude stejné. Teda kromě amazonských domorodců žíjích v korunách stromů. Těm šibe zase jinak. P.S. - nechápu proč musí distributoři často projevovat takové tvůrčí "nadání" a měnit originální nazev. Vždyť tohle by šlo úplně v pohodě přeložit.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Takovej skvělej nápad a takhle ho posrat. Škoda toho příběhu a toho vtipu. A jak už tu někdo psal Luke Wilson se do toho filmu vůbec nehodí.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Opravdu inteligentní zábavu nečekejte, blbá ale není. 58%
kubas369
4 086 bodů
0
Absurdistan je naprosto zbytečný a absurdní film, nejlepší věc na něm je jeho název protože je naprosto trefnej.