Rambo: První krev

82%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Bezva film.Stallone hrát umí...
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8.5
Klasika akčních filmů. Když pan Sylvester Stallone hrál Ramba nebo Rockyho, tak diváka vždy pobavil a tohle je začátek legandárního drsňáka. Tento akční snímek musí vidět každý filmový fanoušek a každý jej ohodnotí hodně pozitivně.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
8
prostě kultovka, která člověka naučí, že krom pera mocnějšího než meč je kámen mocnější jak vrtulník
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Je ukázkou přímočarého akčního filmu se svižným dějem.
krakenvalo
krakenvalo
1 452 bodů
10
tak to je moj filmeček z mladý a stale si ho pozriem je bomba film a tomu verim že ešte dolho bude ešte peckovka lebo niet na staru klasicu a z Slym moj herec
jvempire
jvempire
1 208 bodů
9
Akční film s hloubkou a navzdory všeobecnému omylu s minimem úmrtí. Legendární film ve kterém se poprvé představý známý hrdina Rambo a slavný "rambo nůž". Až na závěr dobrá adaptace románu kanadského spisovetele Davida Morrella.
Lucyen
Lucyen
919 bodů
9
První a zároveň nejlepší film série. Rmabo zde ještě není macho-ultimátní heroická postava, ale má dost z knižní předlohy: klasický, zlomený válečný veterán, pro kterého je těžké po letech války fungovat v obyčejné společnosti. Legendární film a legendární scény.
sugi
752 bodů
10
... První krev , který ukazuje jak se v Americe chovali k válečným veteránům z Vietnamu ... Film se jmenuje První krev - First blood , nikoliv Rambo a je to kvalitně natočený příběh , ve kterém exeluje Sylvester Stallone ... to co přišlo potom - RAMBO , je jen nechutné akční porno
TomSti
TomSti
583 bodů
8
Stallone umí zahrát dvě role opravdu dobře. tou první je samzozřejmě prosťoučký boxer Rocky a tou druhou je psychopatický Rambo. Obzvlášť v jedničce je John J. celkem slušnej blázen, tento rozměr jeho postavy potom bohužel v následujících dílech upadá. Bohužel Sylvester jinak dobrý herecký výkon trošku pokazil v závěru, kdy se Rambo zhroutí a pláče. Myslím, že věrohodný pláč je pro Slyho, nedosažitelná herecká meta a tak měl spíš postřílet pár zloduchů. Jinak má Rambo na akční film až pozoruhodně dobrý příběh, a co je zajímavém je politicky zcela opakní vůči atmosféře panující ve státech v době vietnamnské války. Pacifistické písně hippies nahradil až reaganovsky přímočarý a nekomprosmisní válečný patriotismus. Navíc při filmu člověk pocítí silný pocit zadostiučinění, když Rambo začne kosit policajty, co ho šikanují.
Fricino
Fricino
501 bodů
9.5
Jednoznačně nejlepší díl o tomto válečném hrdinovi, který by si podle mého názoru zasloužil o dost vyšší hodnocení. Tenhle film si můžu pustit klidně 10x po sobě a nikdy mě neomrzí. Za tuto legendu by si Stallone zasloužil určitě nějakou cenu.