Robot Monster

39%
Robot Monster

Nebyl to jen Ed Wood, kdo v padesátých letech psal dějiny nejhorších filmů všech dob. Režisér Phil Tucker sice nenatáčel své snímky v ženských šatech, zato se o něm traduje, že se kvůli neúspěchu svého opusu magnum, fušerské klasiky Robot-monstrum, neúspěšně pokusil o sebevraždu. Snímek natočený údajně za pouhé čtyři dny s rozpočtem 16 tisíc dolarů, se dnes již neodmyslitelně zapsal hluboko do těch nejaromatičtějších análů filmového braku. Najdeme ho v každém jen trochu slušném žebříčku „nejhorších filmů všech dob", přičemž mnoho autorů je dokonce toho názoru, že je snad ještě legračnější než Woodova klasika Plán 9 z vnějšího vesmíru. Zatímco filmy Eda Wooda jsou především okázale packalské ve svém zpracování, Robot-monstrum zase vítězí co do absurdity příběhu a grotesknosti dialogů. Příběh pojednává o mimozemském agresorovi s vizáží gorily s potapěčskou helmou na hlavě, který pomocí „kalcinátorových paprsků smrti" vyhladí celou lidskou rasu s výjimkou jediné americké rodiny, jež je proti vražedné zbrani imunní díky speciálnímu léku zabírajícímu na všechny existující choroby. Robotické monstrum ze svého velína vybaveného obřím bublifukem pátrá po přeživších, netuše, že jeho chladně racionální mysl čeká těžká zkouška v podobě prvního intergalaktického případu neopětované lásky. Milostné rozpaky vraždícího mimozemšťana navíc na projekci procítěně zprostředkuje tlumočnice Samantha Bifidus. (Festival otrlého diváka)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Monstrózní Ro-Man se pokouší zničit poslední lidskou rodinu žijící na Zemi. Sci-fi příběh hodný své doby, ale co se týče zpracování, jedním slovem: katastrofa. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že stopáž má hodinovou délku, příběh je za použití jednoduché výpravy a kostýmů naprosto nenáročný, ba přímo takříc dětinský, lze z toho všeho vydedukovat, že se spíše jedná o film rodinného typu, přesněji řečeno, zaměřený hlavně na děti. Snímek je skutečně hodně nízkorozpočtový, což je vidět na skromnosti míst, kde se příběh odehrává, a hlavně na kostýmu onoho Ro-Mana. Dospělý divák se může při pohledu na něj roztrhat smíchy, ale pro dětského diváka je to tak nějak akorát. Na sobě černou srst, jak nějaký opičák, na hlavě potápěčskou helmu se dvěma anténkami na vrchu. Nic proti ničemu. Kdyby jsme se podívali na sci-fi ilustrace z padesátých let... Snímek určitého úspěchu dosáhl a stal se kultovní klasikou celosvětově oceňovanou příznivci bizarní filmové tvorby. Snímek lze sledovat pouze s okem shovívavým, právě už jenom z důvodu filmové klasiky.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Anebo odpad, nemůžu se vlastně rozhodnout - každopádně až po této fascinující zkušenosti mi konečně docvaklo, co všechno může ve světě filmu znamenat pojem 'kultovní'. A mimozemský dobyvatel v gorilí masce a s helmou z výprodeje, co lusknutím prstu přemůže armády všech národů, ale všude si to štráduje pěšky a evidentně se u toho potí jako nerd na prvním rande, to je kult přímo vesmírných rozměrů. Bavil jsem celou dobu až do grandiózního finále.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
0
Jedním slovem neuvěřitlené. Stačí kožich gorily, helma potápěče a máte mimozemšťana. Pár několika minutových záběrů, které použijete hned několikrát a máte hodinový film. Stoprocentně přehrávající herce, šílenou hudbu a máte o zábavu postaráno na celej den (jako parodie jednozačně na pět hvězdiček)...

Dodatečné informace

Původní název:
Monsters from the Moon (více)
  • USA Robot Monster
  • USA Monsters from the Moon
  • USA Robot-monstrum
Premiéra v ČR:
8. 11. 2023
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,02 mil. USD
Tržby:
1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění