Poslední propadne peklu

69%
Poslední propadne peklu
Plakát traileru
Historický film, jenž se odehrává v předvečer třicetileté války, kombinuje pohádkové rysy s kostýmní podívanou, šermířské střety se prolínají s dětskými hrdiny, kteří se ocitají v ohrožení. Píše se rok 1611 a pasovští žoldnéři, kteří vpadli do Čech, musí ustupovat před vojskem uherského krále. V této řvavě se mezi uprchlíky objeví kouzelná lahvička, která svému majitele splní jen jedno přání - a poté musí být prodána za poloviční cenu dalšímu zájemci. Režisér Ludvík Ráža natočil divácky přitažlivý, překvapivě drsný snímek určený nejen mládeži.



Pete69
Pete69
30 053 bodů
6
Osobitý Český fim ne zcela podle mého gusta, ale je to celkem zajímavá a trošku jiná podívaná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Ota Hofman ve své tvůrčí skupině dával vždy přednost látkám, které nebyly prvoplánové. To je ostatně i příklad tohoto dětského snímku, jenž je důkazem toho, že silný dětský představitel, tentokrát dívka ve skvělém podání Michaely Kudláčkové dokáže proplout nástrahami loupeživých pasovských rytířů. Škoda té magické linky, která se musela díky bolševikům změnit. Profesionálně slušně natočené, skvěle zahrané a finále nemá chybu. Kvalitní film.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 015 bodů
8.5
Velmi zajímavý film s výbornými hereckými výkony dospělých i dětských hrdinů. Exteriéry lesa jsou tak úžasně natočené, že divák má pocit, že se skutečně ocitl v 17. století. Všechno je zde neuvěřitelně precizní včetně hudby Musica Bohemica pod vedením Jaroslava Kčky. Příběh je tajemný, ponurý, takže neřekla bych, že je to ryze film pro děti. Spíš český historický film. Komu tento film v osmdesátých letech ušel, ten by se měl na něj každopádně podívat. Mám dojem, že takové filmy se už dnes ani netočí.

Dodatečné informace

Původní název:
Der Letzte fährt zur Hölle (více)
  • Československo Poslední propadne peklu
  • Československo Der Letzte fährt zur Hölle
  • Československo The Last One Will Go to Hell
Premiéra v ČR:
1. 7. 1982
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Poslední propadne peklu je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch