Poslední mohykán

79%
Poslední mohykán
Majitel starožitnictví Bořivoj Kohout (J. Marvan) vládne své ženě, dvěma dcerám a synovi přísnou rukou. Je to v jádru hodný člověk, avšak přehlíží přání a touhy ostatních. Nevidí, že dcera Zdena si našla ženicha, že druhá dcera Helena se zamilovala a že vášní syna Jaroslava je plavání. Zdenčin vyvolený, inženýr Bečvář, se pokusí pana Kohouta v jeho výchovných metodách nalomit, a tak se mu vetře do přízně pod záminkou, že o něm chce napsat knihu. Skutečnou změnu však přinese Bořivojův bratr - dvojče Jaroslav, který je lesníkem a za kterého se Bořivoj v nouzi musí vydávat... (Česká televize)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Nemám rád staré české filmy a když mi někdo řekne,že je to klasika,tak se mi z toho ježí vlasy na hlavě,přesto všechno má v sobě poslední mohykán něco co mě upoutalo a neskutečně pobavilo. Marvana mám jako herce rád a možná i proto mi tento film přišel na rozdíl od jiných dobových filmů zábavný.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7
Jaroslav Marvan je můj nejoblíbenější herec stříbrného plátna a nebýt jeho, asi bych film hodnotil o něco níže. Film udělal prakticky pan Marvan a příběh není žádná sláva. Klasická Česká veselohra, která určitě nikoho neurazí, ale koukat se na to každý rok, to bych nemusel.
miza
miza
2 336 bodů
8
Nesmrtelný Bořivoj od Jaroslava Marvana.


Dodatečné informace

Původní název:
Poslední mohykán (více)
  • Československo Poslední mohykán
  • Československo Der Letzte der Mohikaner
  • Československo The Last of the Mohicans
Premiéra v ČR:
5. 9. 1947
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch