Osobní strážce

72%
Osobní strážce
Plakát traileru

Frank Farmer má rád věci pod kontrolou. Konečně, jako bývalý agent tajné služby chránil dva prezidenty a mnoho dalších významných osob. Jeho povolání profesionálního osobního strážce jej nutí mít přehled o každém detailu své činnosti. Nesmí dát protivníkovi žádnou šanci. Své úkoly plní přesně a bez problémů. Až do chvíle, kdy se setkává s Rachel Marronovou. Rachel je superhvězda populární hudby a její kariéra neustále stoupá. S popularitou přicházejí věci obvyklé - manažer, novináři, spousta nových známých - i věci méně zvyklé, jichž se bojí každý slavný člověk - nevyzpytatelní fanouškové. Od jednoho z nich začíná Rachel dostávat bláznivé dopisy s poněkud nebezpečným podtónem. Musí se postarat o svou bezpečnost. Rachel chce osobního strážce - a nejlepší je Frank Farmer. Tak se setkají dva špičkoví profesionálové. Oba očekávají, že budou vůdčí osobností tohoto vztahu. Neočekávají, že se do sebe zamilují...




Pete69
Pete69
29 978 bodů
6
Osobní strážce je klišé romantické dramatické béčko, které v době svého vzniku neskutečné profitovalo ze slávy Whitney Houston i Kevina Kostnera. Jinak je to takové nadprůměrné krimi drama, které začne postupně hlavně dámách zvlhčovat oční víčka. Dnes již klasika..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Scenárista Lawrence Kasdan napsal scénář k Osobnímu strážci již v polovině 70. let na tělo Steveu McQueenovi a legendární zpěvačce Dianě Ross. Hollywood však odmítl na plátnech uvádět film, který se jevil příliš kontroverzní. O důvodech se můžeme jen domnívat, ale strážci morálky zřejmě nepřekousli vztah mezi bělochem a černoškou a otevřené dialogy s narážkami na masturbaci a sexuální úchylky. Steve McQueen se pak stáhl do ústraní, kde bojoval s rakovinou, které bohužel podlehl. Projekt se snažil Kasdan oživit v roce 1978 s Ryanem O´Neallem, který byl v té době megahvězda, a opět s Dianou Ross. Oba herci se však po pár týdnech tak rozhádali, že studio projekt zastavilo. Verze Whitney Houston a Kevin Costner je natočená s pietou ke Steveu McQueenovi, Costner se dokonce nechal ostříhat jako největší štramák Hollywoodu a na plátně to fungovalo báječně. Dobrá kombinace thrilleru a romantiky.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Velice povedený a pěkný film co se děje týče. Skvělé herecké obsazení.


Dodatečné informace

Původní název:
The Bodyguard (více)
  • USA Osobní strážce
  • USA The Bodyguard
Premiéra v ČR:
12. 3. 1993
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
411,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Osobní strážce je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch