Bleach

79%
Bleach

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork.(Subjektiv)





psico
psico
1 671 bodů
9
Solidní řezničina. Viděl jsem asi 2 nebo 3 serie. Ale japonci jsou už hold v tomhle takoví ... Chlápek (nebo i ženská) rozseká protivníka skoro na cucky tak, že z něj triskají hektolitry krve ale ono se to vždycky nějak přežije. Na druhou stranu je to pohádka a před spaním to není zas tak špatné. Bankaj!
Aisen
Aisen
76 bodů
10
Jeden ze svaté trojice (One Piece, Bleach, Naruto). Pro začátek s anime nedoporučuji kvůli délce, ale jakmile se človek ponoří do příběhu, musí hltat díl za dílem. Mám Bleach zkouknutý několikrát a i když vím jak skončí vždy se na ty epické souboje rád znova podívám, navíc vždy zažívám u toho plno emocí. Kdo to zhlédne, neprohloupí.

Dodatečné informace

Původní název:
Bleach (více)
  • Japonsko Bleach
Premiéra v ČR:
2. 2. 2023
Země původu:
Japonsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch