Naše bláznivá rodina

61%
Naše bláznivá rodina
Plakát traileru
Na tomto pokusu o bláznivou komedii, nahlíženou očima dvanáctileté dívky, se podíleli dva režiséři: nejprve to byl Jan Valášek, po jehož předčasné smrti snímek dokončoval Karel Kachyňa. Scenárista Jan Procházka, jehož jméno známe hlavně z politických dramat (Ucho), tu vypodobnil ztřeštěnou hrdinku, kterou po jejím návratu z nemocnice zarazí změněné rodinné ovzduší - začne rodiče podezírat, že se chtějí rozvést, ale před ní hodlají tuto zvěst co nejdéle tajit. Netuší, že ve skutečnosti očekávají nečekaný přírůstek. Naše bláznivá rodina, opírající se o nápaditě napsané dialogy, tak v humorné nadsázce upozorňuje, že tytéž události mohou vnímat vnímány rozdílně - a že není vyloučen ani omyl.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Pěkný rodinný snímek, ze kterého doslova dýchá krátká, ale uvolněná atmosféra před Sovietskou okupací. Je to veselé, lehce naivní, rozverné.. pohodová podívaná pro celou rodinu, které dali punc kvality Jiřina Jirásková a Vladimír Menšík, i mladé herečky, které se předvedly v dobrém světle.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Úsměvná komedie o obrýlené rodině Solničkových očima dvanáctileté Jany s projevem typického češství v pražských kulisách a to s ohledem na svou dobu. Možná by se dala očekávat komedie bláznivá, ale není tomu tak. Některé scény hodně připomínají televizní seriál ´Taková normální rodinka´ (1971), jen s poněkud jiným akcentem. Scénka s lístky do kina je snad na celém filmu to nejpovedenější. Tahounem děje je především právě Jana, která si doma všimne něčeho nepatřičného, načež se to rozhodne za pomoci své starší sestry Zuzy za pomocí své fantazie řešit. Z příběhu tkví přirozenost všedních dní, ze kterých tak nějak lehce vyplyne veškerá úsměvnost daného počínání. Příjemný rodinný odpočinkový film vhodný naprosto pro každého.
Dominikap
Dominikap
436 bodů
6.5
bláznivá rodinná komedie, z pera Jana Procházka. Neznámí i známí herci spojili své síly a vznikla originální komedie. Pothlá rodina Solničkových a vtipné potřehy dospívající holky dodaly fimu tu správnou a stále platnou dávku humoru.

Dodatečné informace

Původní název:
Nase bláznivá rodina (více)
  • Československo Naše bláznivá rodina
  • Československo Nase bláznivá rodina
  • Československo Az én bolondos familiám
  • Československo Eine verrückte Familie
  • Československo Nasza zwariowana rodzinka
  • Československo Unsere verrückte Familie
Premiéra v ČR:
30. 8. 1968
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Naše bláznivá rodina je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch