Mravenci nesou smrt

57%
Mravenci nesou smrt
Plakát traileru
Kriminalisté připravují rozsáhlou akci k dopadení celé sítě překupníků a pašeráků. Podaří se jim zadržet zásilku drogy a úspěšně se infiltrovat mezi překupníky. Německý šéf gangu však pochopí, že česká bezpečnost zasáhla, a rozhodne se neopatrtné české překupníky odstranit. Situaci v Čechách vyhrotí profesionální zabiják Barták.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
4.5
Naivní kriminálka, je zajímavé, jak chtěli soudruzi ukázat narkomany veřejnosti. Vše působí uměle a jalově, výkony herců také žádná slavá. U mě film zapadl do škatulky laciných škvárů s nereálným dějem a podprůměrným obsazením. Josef Vinklář, ani Jiří Zahajský už to nezachránili..
kawa
3 388 bodů
6.5
Pseudoakční krimi západního střihu končí na omezenosti filmového štábu. Z čeho by americká kinematografie udělala kasovní trhák. Zbyde jen jakoby televizní film o partě hodných policajtů, kteří se snaží podchytit kliku drogového kartelu v ČSSR. Herecké výkony také nic moc, počáteční zajímavá hudební proložka upadá do průměru. Bohužel slabý průměr.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7
Na tehdejší dobu velmi poutavé dílko s trochu naivní záplatkou se dnes řadí již mezi klasiky. Svižné tempo i krátká stopáž jsou dokonale sladěny, aby se divák ani vteřinu nenudil. Znázornění narkomanů je sice velmi emotivní, ale není na něm nic lživého a takto extrémně popisují narkomany i dnešní média. Závěrem nutno konstatovat, že skok pana Jelínka z druhého patra je legendární sám o sobě.

Dodatečné informace

Původní název:
Mravenci nesou smrt (více)
  • Československo Mravenci nesou smrt
  • Československo A halált a hangyák hozzák
Premiéra v ČR:
1. 4. 1986
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Mravenci nesou smrt je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch