Parchanti

61%
Parchanti
Plakát traileru

Parchanti, explozivně akční příběh zrady a pomsty, se točí kolem členů elitního oddílu Speciálních jednotek, kteří byli vysláni do bolivijské džungle, aby tu splnili nebezpečnou misi. Tým - Clay, Jensen, Roque, Pooch a Cougar - ovšem brzy zjistí, že se stal cílem smrtící dvojí hry, připravené mocným nepřítelem, známým jen jako Max. Skupina využije toho, že jsou pokládáni za mrtvé, stáhne se do ještě hlubšího utajení a vypracuje plán, jak očistit svá jména a porazit Maxe. Připojí se k nim tajemná Aisha, krásná agentka s vlastními záměry a schopností připsat si pár důležitých bodů. Pokud dokáží porazit Maxe a zároveň zachránit svět, bude to dvojnásobné vítězství pro tým, známý nyní jako Parchanti.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Akční thriller na základě komiksové série vycházející i v Česku. Na komiksovém poli se jedná o ohromný fenomén a je škoda, že se to nepodařilo navodit i ve filmu. Námět snímku je podobný jinému projektu a tím je filmový remake televizního seriálu 'A-team' (2010), takže v době uvedení si v kinech nemálo konkurovali. A tak tu máme další příběh zrazené jednotky speciálních sil, kteří s vervou sobě vlastní plní svůj úkol ve snaze se očistit od všech nepravostí. Jediné uspokojivé aktivum je fakt, že se snímek vůbec nebere vážně a pevně se drží komiksové akční popcornové zábavnosti po všech stránkách věci. Herci jsou sympatičtí a ve svých rolích příjemně vtipní. A o to tu jde především. O vtip, akčně zábavnou soudržnost a ukázalý dobrodružný filmový zážitek. I po vizuální stránce je snímek přívětivě šlechetný v nastavených komiksových mantinelech. Jen ten námět bohužel celý aspekt snímku sráží na kolena, což je ohromná škoda. Neustálé recyklování po desetiletí známého příběhu je prostě více ke škodě než k užitku. Takže co zbývá. Film se dá užít v plné parádě, což pro komiksové fanoušky platí dvojnásob, jen se nesmí u toho myslet, že něco takového tady už mnohokrát bylo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Průměrný film, který se až moc snaží zaujmout, aby se mu to podařilo. Doufám, že Expendables se vydají lepší cestou. Tohle brzy zapadne... právem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Podařená akční týmovka, které ale pár důležitých bodů sráží dolů dost nevýrazní záporáci (Wade je k smíchu a parchant Maxova formátu si zasloužil lepšího představitele). I tak se ale jedná o podařenou jednohubku, s pár vychytanýma scénkama a hláškujícím Evansem. 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Losers (více)
  • USA Parchanti
  • USA The Losers
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
23,58 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch