Iron Sky

63%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Působilo ta na mne jako mix všeho co tvůrcům zrovna leželo v hlavě. Jako celek to moc nefungovalo pohromadě a já se spíše nudil než bavil. Jako satira na současnou politickou scénu je snímek příliš prvoplánovaný. Ve výsledku je to spíše slušné béčko,které se nebere vážně a to je jeho výhodou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Plno odkazů (citace Pádu třetí říše tomu asi vede) a snaha o přesah v bezvýhradně béčkových kulisách nejsou ani dost ultimátní, ani dost chytré. Je to svým způsobem sympatický film, ale za srdce mě nechytil. A když to nezvládl, všechno ostatní šlo jaksi dolů. 65 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Nápad za milion, prvních pár minut taky povedených, ale pak boužel film sklouzne k nevtipné laciné parodii. Ale Peta Sergeant, to je jiný kafe.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Parodie na sci-fi, ve které je prostě všechno! Karikatura na nacisty, karikatura na srandovní bezdomovce z Armageddonu či Dnu poté, karikatura na morálně založené a hrdinské americké prezidenty nebo na moudré ministry obrany.... A takřka všechny jsou perfektní. Má to své mouchy v lacinosti některých triků či střihových sekvencí, ale takhle šíleně zábavná story, nádherně postihující rozpolcenost dnešního politického světa, pro který jsou mimozemští náckové mnohem menší hrozbou než vlastní ego a mocichtivost, si kvůli tomu nezaslouží znehodnotit. Vizuál navíc ve většině případů vypadá opravdu draze, závěrečná akce má spád a dokonce i lehce dramatický efekt a dva kladní hrdinové jsou výborní, jeden svým překvapivě snesitelným černošským vtipem a druhý neskonalým půvabem a roztomilostí (Julia Dietze by si zasloužila prorazit i v Hollywoodu). Jenom ten Adolf mi tu chyběl, jeho karikatur není nikdy dost.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
8
To byla jízda. Já jsem se bavil, slečna to ještě asi hodinu po skončení nějak nemohla rozdýchat.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
skvělá komedie! Takovouhle prdel si z amíků už dlouho nikdo neudělal. Plus nádherná Julia a ucházející triky a máme tu úžasnou komedii se skvělou akcí a pár cool hláškama. 80%
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
1.5
To byla ale blbost, nic horsiho jsem snad jeste nevidela. Splacanina vseho mozneho, nesympaticti herci, navic se spatnym make-upem, hnusny prostredi, kostymy prumer a bohuzel ani lehce nadprumerna hudba to nezachrani. Cele to pusobilo dost amatersky, coz si ale nejsem jista jestli nemel byt zamer...
kubas369
4 086 bodů
4
Říci, že tohle byla jedna z těch největších sraček co jsem kdy viděl, to by bylo ještě dost dobrý protože tohle je neuvěřitelně ujetá záležitost ale važně neuvěřitelně ujetá a to od ujetýho začátku do ujetýho konce. Přesto nebo možná právě proto davám za dvě ať nežeru.
pantak
pantak
3 367 bodů
4
Hrozná blbost!Jediné proč film vidět,tak kvůli efektům a to je všechno.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Sympacký snímek, kterém jsem přál od začátku úspěch. Bohužel vznikl kočkopes, kterému se nedaří skloubit komediální stránku a náběh na opulentní retroscifi. Ale i tak klobouk dolů, snímek je doslova vydřený a vymodlený svými tvůrci a na poměry vzniku to není vůbec zlé. Nejdůležitější je ale velmi nosný nápad s nacistickou základnou na měsíci a hraní si s konspiračními teoriemi k tomuto tématu. Dalo by se z toho do budoucna vymáčknout mnohem víc a pokud to nepůjde dál samotnému Timu Vuorensolovi, vůbec by nebylo špatné nápad koupit a dát ho do rukou povolanějších osob s namaštěnými kapsami. Chci se s ukrytými nacistickými základnami potkávat co nejčastěji.