Red State

59%
Red State
Plakát traileru

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru.(AMC Czech)



Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Hoznej hnůj vypustil Kevin do světa. Za toto by se měl opravdu stydět. Kde jsou ty časy skvělých komedií s tunou hlášek jako byla Dogma,nebo Clerks. Film je jedna velká hovadina o sektě,které víc hráblo než je zdrávo. Napětí jakoby ani nebylo a snad kromě Parkse bych na filmu nenašel žádné pozitivum.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Příběh má v podstatě dvě roviny. První pojednává náboženský fanatismus a její štvavost a boj proti gayům, druhá už ukazuje pouze policejní zásah, který ale vyznívá spíše jako nechtěná parodie. A vše začíná velmi známou šablonou teenagerovských slasherů. Snímek je však skrytou kritikou republikánského myšlení, což nějak shazuje celou zábavnost. Na jedné úrovni se jedná o útok na fundamentalistické a homofobní skupiny posedlé zlem homosexuality a ve druhé o útok na fašistický policejní stát, ve kterém jsou vládní agenti ochotni zabíjet nevinné jenom proto, že jsou svědky vládních chyb a připravit tak lidi o jejich ústavní práva prohlášením že jsou teroristé. Kevin Smith se sice snažil o vyrovnanost, ale to se nějak ve své podstatě vytrácí. Konvence žánru je smíchána z několika motivů, které do sebe nějak nezapadají. Jediný který se tu převedl je John Goodman v roli zvláštního agenta. Tato postava skutečně vypadá, že má všech pět pohromadě. Ostatní - no potěš. Proč tohle Kevin natočil ví jen o sám. Pro Evropany je to ale jaksi nepochopitelné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jisté je, že zklamaní budou fanoušci Kevina Smitha i slasherů - ani jednomu se výsledek nepodobá. To ale neznamená, že jde o špatný film. Každopádně je "jiný", na čemž si zakládá. To na druhou stranu neznamená, že je dobrý. Zatím zaokrouhluju nahoru, ale nechávám si pomyslná dvířka ke změně pootevřená.

Dodatečné informace

Původní název:
Untitled Kevin Smith Horror Project (více)
  • USA Red State
  • USA Untitled Kevin Smith Horror Project
  • USA Krvavý stát
Země původu:
USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
1,1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění