Mimo zákon

75%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Na Jarmuschových filmech je cosi přitažlivého, díky čemuž je mám rád. Přestože obvykle podobné vyžívání se v dialozích a nekonečných scénách nemusím. I to je asi důkaz, že je to vážně dobrý filmař.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Mimo zákon po dějové stránce samozřejmě neuchvátí. A o příběh jde až ve druhé řadě. Je však neuvěřitelnou symbiózou mistrovské filmařiny a humanistického poselství. Jestliže máte rádi nezávislé filmy, tak se po shlédnutí tohoto snímku budete usmívat a odnesete si dobrý pocit. A přestože nepřekvapí dějově, tak jeho katarze vás dostane zaručeně.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Nejsem nijak výrazně zklamán, ale čekal jsem určitě trochu víc. Mrtvý muž mi ukázal, jakým je Jarmusch osobitým režisérem, který má schopnost udělat ze svých filmů díky specifické a černobílé výpravě nesmírně opojný a nevídaný zážitek. Bohužel, zde byla ta působivá stylizace a hořkosladký příběh o soužití tří uprchlých vězňů narušována poněkud nevýrazným a jednotvárným zpracováním, které mě jednak neoslovilo, ale hlavně místy i trochu nudilo. Hodně to zachraňuje Benigni, jenž je se svou neodolatelnou angličtinou a rozdrbanou kšticí od první chvíle nepřehlédnutelný. Nemám proti tomu filmu nic, naopak má hezkou poetiku a snaží se podat zase jiný pohled na téma útěku z vězení, ale já v tomhle ohledu prostě dávám přednost těm "akčním scénám a velkolepým útěkům". U mě tak na 65%.