Amelia

55%
Amelia

Dvojnásobná držitelka Ceny Akademie Hilary Swank* předvádí nezapomenutelný výkon v roli Amelie Earhart, legendární americké pilotky, která se nesmazatelně zapsala do historie létání. Jejího charismatického obchodního partnera a milujícího manžela George Putnama představuje Richard Gere. Společné ambice a vzájemná láska způsobily, že jejich pevným manželstvím neotřáslo ani Ameliino odhodlání létat — ani její vášnivý milostný poměr s Genem Vidalem (Ewan McGregor). Kombinace strhujícího dramatu, vzrušující romance a velkolepého dobrodružství ve filmu Amelia vám vezme dech a vaše srdce zaplesá! (oficiální text distributora) Biografie pilotky, která zmizela nad Tichým oceánem v roce 1937.




ZkuKol
12 290 bodů
4
Je mi to líto, ale jedná se o nepovedenou biografii velmi zajímavé ženy s krásně dobrodružným životem, během nějž překonala několik hranic do té doby považovaných ze nepřekonatelných. Film trpí okoukaností motivů, příběhové linie a "papírovostí" scénáře. Některé věty přímo řvou na diváka; "pozor, říkám něco důležitého a velkého a chci za to sošku!" Mira se snaží do leteckých scén vnášet atmosféru a poetičnost, ale ve výsledku je to spíš táhlá nuda. Vůbec celý film na mě působil tak nějak nezajímavě (což je vzhledem k hrdince dosti paradoxní). Kdybych na to natrefil při přepínání na Halmarku, nepřekvapilo by mě to, ale takhle to mrzí. Amelia chtěla vždycky létat a létat daleko, doletěla, ale divák u toho div neusne... 40%
cerfik
cerfik
7 933 bodů
8
Opravdu krásný film o královně ženského létání Amélii Earhartové, kterou Hilary Swank zahrála na výbornou a Richard Gere v roli jejího partnera tomu dal to další správné koření. Tak nějak má životopisné filmové drama vypadat, ale od filmů s plným hodnocením čekám, že mě i překvapí.
petra-satkova
4 740 bodů
4
Film, na který jsem se velmi těšila, ale následovalo obrovské zklamání. Nepodařené zpracování zajímavého osudu, Hilary Swank se rozhodně snaží, ale ve filmu není nic, co by ji pomohlo. A hlavně ta nuda.

Dodatečné informace

Původní název:
Amelia (více)
  • USA Amelia
  • USA Amélia
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
19,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Amelia je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch