Hitchcock

66%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Volpe
Volpe
1 737 bodů
3
Hitchcock bez napětí, spádu, emocí nebo konfliktu. Informace, které se dozvíme o postavách jen podporují zažité pomluvy a neřeknou nic nového. Životopisné drama na úrovni bulvárního článku.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
8
Skvělý film nahlížející do zákoutí příprav a natáčení slavného Psycha režiséra Alfréda Hitchcocka. Z jehož děl se mi právě Psycho líbí asi nejvíce, a tak mi byl tento film obzvláště zajímavý. A jak už to tak bývá. Nebyl by to úspěšný muž, bez silné ženy po svém boku, kterou příběh rozhodně neopomíjí. Leč bohužel lehce ve vyprávění zaváhá, kdy se odkloní až příliš od tvůrčího procesu Psycha. Avšak závěrečné režisérovo dirigování slavné scény za zavřenými dveřmi bylo prostě skvělé. Dokonale hrající pár Anthony Hopkins a Helen Mirren. Krásná, usměvavá a ječící Scarlett Johansson. Velmi zábavné a zajímavé.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
7
"Snad vám nevadí, že jsem paní Batesové dovolil použít vaši šatnu.".... velice zajímavý pohled na prostředí natáčení Psycha a jak v té době probíhal Hitchův osobní život.
elissz
557 bodů
5
Není nic horšího, než když film nudí. Snad jen, když nudí film vzdávající hold filmaři, který sám dělal pravý opak - napínal, vzrušoval i rozrušoval...Film se dotýká mnohých témat (vztah s manželkou, s Hollywoodem, k herečkám, k sobě samému coby šedesátiletému "zasloužilému" tvůrci) a právě to je možná i jeho problém. Dotýká se lecčeho, ale nijak - neumí vyprávět, žádný z konfliktů nemá náboj (ani bublající pod povrchem, takový, který by vytvářel vnitřní pnutí), někdy umně rozehrané scény nechá režie vyšumět do ztracena, aniž by z nich vytěžila, co se dá. Z filmu jako celku mám dosti upatlaný dojem - ne proto, že po čistě technické filmařské stránce by nebyl zvládnutý, ale protože se do něj pustil někdo, kdo vůbec nevěděl, co a jak říct. Jestli na něj budu vzpomínat, pak jedině jako na film, u kterého jsem se stále dívala na hodinky.
genduna
genduna
83 bodů
6.5
Film o mistru napětí a hrůzy mohl být přeci jen o trochu temnější a záhadnější! Čekala jsem více než mi bylo naservírováno. Bylo to neslané, nemastné. Film který je překvapením snad jen díky tomu, že od jména Hitchcock čekáte horor a toho se tu v žádném případě nedočkáte.