Sherlock Holmes

82%

Komentáře a recenze 70

Dle počtu bodů
mikewin
mikewin
569 bodů
8
Výborný film, který určitě nezklame žádného příznivce detektivek Sherlocka Holmese. Fantazie a humor, nečekané zvraty a silný příběh. Víceméně není co vytknout. Režisér se vyznamenal. Akce mají spád a nepůsobí zbytečně, jak se občas stává. Všechny hlavní postavy herecky výborné.
Annie555
Annie555
354 bodů
9.5
Sherlock Holmes je vděčné téma pro každého filmaře, proto jich už bylo natočeno tolik, ale tento Sherlock Holmes je podle mě ten nejlepší. Kdo jiný by měl hrát lehce povidínského detektiva než Robert Downey jr. a obsadit do role dr.Watsona Jude Lawa byl rozhodně krok správným směrem.
Adacek
Adacek
307 bodů
9
Výborné zpracování příběhu Arthura Conana Doyla. Velice se mi líbí filmy, které začínají fantasticky a končí realistickým vysvětlením. Souboje jsou úžasné. Velice dobře provedené akční scény. Zajímavé je i to, jak si Sherlock plánuje taktiku boje. Líbí se mi i historicky věrné prostředí (stavba Tower bridge). Robert Downey byl velice dobrá volba stejně tak jako Rachel McAdams. Doufám, že i následující díly budou takto dobré.
ondrej-sladky
258 bodů
9
Jeden z mých oblíbených filmů. Robert Downey Jr. a Jude Law tvoří skvělou dvojici a oba hrají velmi dobře. Stejně tak hlavní záporák ztvárněný Markem Strongem. Ve filmu je skvělá atmosféra starého Londýna, všechny akční scény jsou napínavé a dobře natočené (hlavně boxerský zápas, kde si Holmes připravuje souboj dopředu). Film je hodně dobře napsaný a celou dobu mě bavil. Já určitě doporučuji.
bonduelka
bonduelka
252 bodů
6.5
detektivky se Sherlockem Holmesem mám ráda, ale moderní zpracování mě zase tak moc nenadchlo, klasika byla výrazně lepší
  • filmové efekty
  • zamotaný děj
Prezidentka
Prezidentka
239 bodů
9.5
Příjemný čerstvý filmový závan a výborné zpracování.
vilma1
119 bodů
9.5
Film se mi moc líbil
simsdata
simsdata
38 bodů
10
Robert zde opět herecky "zaválel", dějově nádherné spjaté s ironií a popichováním vtipného charakteru dělá z tohoto filmu neokoukaný biják :)
jouzasp2
10 bodů
Zajimavě spracovaný a ztvárněný film.
Krissy
Krissy
6 bodů
Moc zajímavý film a taky to jak to je natočené. Ty zpomalené záběry jsou dost hustý ale ve dvojce je to hustší. :D