Sherlock Holmes

82%

Komentáře a recenze 70

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Zvolit na režisérský post právě Guye Ritchieho byl výborný tah. Právě Guy dokázal z tohoto profláklého detektiva dostat nový směr a novou šťávu,kterou už léta potřeboval. Sherlock je teď správný drsňák,který se nebojí do akce a navíc se neštítí ani různých opiátů. Vizuální stránka je poutavá a správně "temná". Zpomalovačky vypadají efektně a akce má spád. Prostě klasický Ritchie. No a Downey v hlavní roli? Skvělý! Mnohem raději bych viděl více dílů Sherlocka,než Iron Mana.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
První Sherlock Holmes v podání Roberta Downey Juniora je podle mě horší, než druhý díl ( Hra stínů ). První hodina je doslova utahaná a zmatená. Jediná podívaná je to, že Sherlock dokáže předvídat tahy soupeře a zpomaleně si tak užijete souboje předtím, než začnou... což je právě v druhém dílu propracovanější a časté. Druhá polovina už má lepší spád a jsem za to rád, protože jinak by to byl pro mě propadák - příběh je totiž dosti průměrný. Celkově - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Příjemná podívaná, která nestojí ani na ději, ale ani na akci. Stojí na hláškách a na skvěle ztvárněné hlavní dvojici. Zlatý glób je sice trochu silná káva, ale to sympatickému výkonu Roberta Downey Jr. nic neubírá. Dějově bohužel tak nějak unylé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Sherlock má (díky Downeymu) charisma na rozdávání, hlášky sype na počkání a v pěstních soubojích je vždy o několik tahů napřed (tady jsem ten Ritchieho rukopis cítil asi nejvíc). S Watsonem se skvěle doplňují, a ikdyž to může znít divně, chemie mezi nimi je neskutečná..:) 8/10
Fingon
16 886 bodů
8
70% Zběsilé tempo místy trochu drhne, napumpovaný soundtrack.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Na jednu stranu se mi ten film docela líbí, na druhou stranu mě tam spousta věcí vadí a ruší při sledování. Scéna v doku ten film schazuje do roviny úplné kraviny, stejně jako ty pitomosti s elektrikou a přerostlými svalnatými pitomci, na druhou stranu je tam řada komických a zábavných momentů. Je to takový kočkopes, který zachraňuje trio Downey Jr., Law a McAdams, ale dovedu si představit, že kdyby tam hráli jiní herci, že bych to asi ani nedokoukal.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Moderní popkornová zábava, jak má být. Sice by mě nikdy nenapadlo, že ze slavného londýnského detektiva se stane akční hvězda první velikosti, ale v Ritchiově podání vše působí naprosto uvolněně a přirozeně a Downeymu sedí tahle role doslova jako ušitá na míru. A nesmím zapomenout ani na Jude Lawa, jenž vystihl doktora Watsona možná vůbec nejlépe ze všech herců, kteří měli doposud tu čest se téhle role ujmout. I když je pravda, že zatímco ostatní Watsonové jsou obyčejně pobočníky důmyslného a trpělivého vyšetřovatele, tak Law se dělil o své názory s příležitostným boxerem a prototypem moderního filmového detektiva, který raději ze střechy skočí, než aby seběhl po schodech. A takový je i celý film- těžko porovnatelný s dřívějšími předchůdci, ale o to více originální a zábavný...
sabule
14 227 bodů
8.5
Sherlocka mám ráda a tento kousek je povedený a Robert se na tuto roli hodí.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Ritchie s uchopením Sherlocka překvapil asi ještě víc, než když Nolan uchopil Batmana. Ritchiemu se ale povedlo natočit neuvěřitelně úžasný film ve kterém válí nejen Robert nebo Jude ale i roztomilá Rachel McAdams a prohnilý Mark Strong. Prostě ta správná trefa a Ritchie v sobě prostě něco má.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Až moc akční Holmes. Chvílemi mi připadal velice přechytralý ale jako celek je film zajímavý. Podle mě tu ještě něco chybělo. Akce,
  • pointa
  • akce
  • humor