[Rec] 2

71%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Do budovy, kde se dějí záhadné věci míří zvláštní jednotka, kterému však na místě velí kněz snažící se záhadě přijít na kloub. A dokud nezíská co chce, nikdo se ven nedostane. Napětí, hrůza a děs pokračuje po stejných kolejích, jen jinou kamerou. Vlastně kamerami. Tentokrát jsou tři a navazují na sebe. První je na jednom členu zvláštní jednotky, druhá opět kamerou patřící k reportérce a ta třetí... Found footage opět v plné síle ve své přirozenosti a hlavně děsivosti. Ač to nebývá zvykem v jakémkoliv žánru, tady se v žádném případě neubralo a stále děj přichází s něčím novým. Pro dokonalý filmový zážitek opět pouze v původním zvuku, neboť dabing jako obvykle všechnu tu děsivost naprosto pohřbil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Nemůžu si pomoct, ale i na té dvojce něco je. Náboženské "kecy" to ozvláštňují a pro žánr vhodná délka nedovolí se nudit. Sice už mě to nedostalo tak, jako jednička, ale pořád je to silné. Pokud bude série takto pokračovat... proč ne?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Největší nářez roku? Dost možná. Rec 2 je totiž víc než důstojným nástupcem kultovní jedničky. Nekompromisní adrenalinová jízda, která začne s úvodními titulky a končí až po těch závěrečných, kdy jsem ještě rozdýchával (opět) šílené finále. Tenhle horror letos bude těžké překonávat...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Povedené pokračování. Film je svižnější a živější a obsahuje docela dost dobrých scén a krve. Rozhodně lepší než jednička, jen mě přišlo hloupé, proč tvůrci ze vztekliny nakonec udělali posedlost ďáblem? Chápu že je to v poslední době oblíbené téma. Nevadí, hlavně že je dost krvavý.
  • tempo
  • scény
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
8
Rec 1 + 2 jsou jedny z mála found footage filmů, které mě baví.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Jedničku jsem viděl sice dávno, ale nebyl problém se napojit. Každopádně filmy natáčené domácí kamerou moc nemusím, ale o to víc se mi líbila ta akce. Žádný zbytečný povídačky a dějová linie taky není úplně přímočará, prostě horor jak má být, jít na to do kina, tak bych asi váhal nad pátou hvězdičkou. 74%
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Vždycky je dost nečekané když je pokračování ještě lepší než první díl. O to sladší vám pak přijde ten zážitek. Podobný pocit mám i z filmu REC 2. Z obyčejné zombie pandemie udělali něco mystického něco víc. Spojily dva velmi populární horrorové žánry a funguje to skvěle. Kamera je možná až moc chaotická a to neustále házení sní kolem dokola, no řekněme že mě z toho začala trochu bolet hlava, každopádně jsem to hltal od začátku do konce.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Zapomeňte na dezert po vynikající jedničce,TOHLE je další hlavní chod hororové hrůzy - opět ve španělských rukách !
karlik4801
1 942 bodů
7
Druhý díl nabízí větší paniku, větší akci a větší zvraty. Zombie lezou i po stropě, to jsou ty lidi kurva v prdeli, zajímalo mě víc a víc jak to skončí. Taky hodně velké překvapení že nejde tak o nějaký prostý virus, jako o náboženský smysl. Rec 2 je mnohem kvalitnější než jednička. Parádně otevřený konec pro třetí pokračování.
Peter12
Peter12
810 bodů
9.5
Jednotka bola vynikajúca dvojka bravúrna.Čo som vyčítal jednotke,dvojka to zvládla excelentne.Ja mam radšej keď sa nato pozrie policajná(vojenská)jednotka potom je vačšia akcia ako nap.Resident Evil, ktorý milujem.Presne začína tam,kde skončila jednotka.Nevadilo mi ani že v jednotke to mali byt zombíci a tu sú už posedlí démonom.Ja to len zhrniem-Brilantná akcia gradovaná veľmi slušnou zápletkou.Idem si zmeniť poradie mojich naj.hororov.už nie je aktuálne.Jednotke som dal 4* a dvojka to má za 5*.