The Collector

68%
The Collector
Plakát traileru

Arkin (Josh Stewart) má malou dcerku a také exmanželku, která se topí po uši v dluzích. Čas na zplacení dluhu se krátí a zoufalý Arkin se rozhodne, že vykrade dům svého posledního a zároveň zámožného zaměstnavatele. Co vypadá jako snadná cesta k penězům se změní v boj o přežití. V době loupeže si totiž stejný dům vybere k akci sadistický vrah pro své krvavé radovánky.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tak moc smysl mi to nedávalo, logických chyb se tu kupí spousta a ten konec taky nebyl zrovna nejšťastnějším tahem, ale naštěstí tenhle film zachraňuje všudypřítomná atmosféra strachu, originální pasti (nečekal jsem, že Saw půjde ještě zdokonalit :) a pár hodně vypečených scénaristických nápadů. Suma sumarum slabší 4...
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Na své si bezpochyby přijdou jednak fandové brutálního gore spojeného s nelidským-lidským mučením a pastičkami alá Saw, jednak vyznavači hutné atmosféry a rytmické hororové hudby, avšak zákonitě také zastánci racionálního uvažování, kteří se rádi opakovaně baví nad dementním vypointováním podobných žánrových kousků. Collector mě dobré dvě třetiny skutečně bavil, tajemná zápletka v pozadí dráždila mou zvědavost a krvavé násilnické scény měly primárně za účinek navýšení bezútěšné a tísnivé atmošky, takže jim nelze nic vyčítat. Navíc Josh Stewart je docela sympaťák, s ohledem na situaci jednal víceméně rozumně a já mu opravdu úmorně držel palce v jeho beznadějném počínání (tu absurditu, že dva stále pobíhající lidé na sebe ve středně velkém domě ne a ne narazit, jsem si tentokrát dost užíval). Avšak film má ohromné díry jednak v logice celého příběhu (za pár hodin by celý dům takhle vyparádit nestihl), jednak v logice jednotlivých scén (klišé se nám zase kupily) a hlavně v nezvládnutém závěru, který je přímo katalogově zbytečný, narušující v podstatě celou předešlou gradaci a tvůrčí projev. Do dvojky každopádně jdu, protože na smysl vrahova počínání jsem pořád hodně zvědavý.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Asi by šlo přivřít oči nad vykonstruovaným stupidním příběhem, kterej se rozpadá i během prvních několika dialogů, kdyby to fungovalo jako entertainment, jenže zábavné to taky moc neni, protože gore nění výživný, tudíž to ani trochu nedosahuje úrovně dílů SAW série (k níž to někteří přirovnávali), které fungovaly i jako detektivní thriller. Co se týče filmařské úrovně, ta je taky pokulhává. Někdy je ten edit strašnej a přechod mezi scénami vůbec nefunguje. Někdy se nějaký moment vyobrazit podaří, ale je to zanedbatelné.

Dodatečné informace

Původní název:
The Collector (více)
  • USA The Collector
  • USA Eisvoleas
  • USA El coleccionista
  • USA El juego del terror
  • USA Koleksiyoncu
  • USA Le collectionneur sadique
  • USA Les Collecteurs, les Hommes de Main
  • USA O Colecionador de Corpos
  • USA Sakupljač
  • USA The Collector: He Always Takes One
  • USA The Midnight Man
  • USA Коллекционер
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,4 mil. USD
Tržby:
114 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce The Collector


Podobné