Blood River

49%
Blood River
Blood River

Clark Wald a jeho těhotná žena Summer jsou na cestě za jeho rodiči. Vydají se osamělou cestou Nevadskou pouští. Projedou kolem chodce oblečeného jako kovboje a později se zastaví na noc v motelu. Ráno se vydají na cestu, zatímco kovboj dochází. Padesát mil od města má pár automobilovou nehodu a oni se rozhodnou dojít do dalšího města. Po příchodu naleznou město duchů a odnikud se zjeví cizinec a představí se jim jako Joseph.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
8
Další variace o páru jedoucí autem odněkud někam, které začne velice brutálně trápit nějaký podivný člověk. Děj se až neuvěřitelně táhne, ale tento fakt je v podstatě hlavním tahounem vývoje příběhu a jeho napětí. Na nízkorozpočtový snímek vypadá výprava velice dobře. Tvůrci se zkrátka snažili seč mohli, aby to nebylo tak znát. A zdařilo se jim. Nejedná se o horor, jak to většinou bývá, ale o vkusný psychologický thriller s náboženským podtextem, takže i v rámci pomalého tempa může vyznít dosti těžkopádně.
martin2560
martin2560
633 bodů
8
Psychologické drama, thriller? Ani nevím kam to zařadit... Zamilovaná dvojice potká, při svých trablech v poušti, podivína který vede dost divné řeči o životě (předtím zmasakruje,nebo nechá zmasakrovat, recepční v nedalekém motelu). Zpočátku se zdá že tento člověk má dobré úmysly,pak se z něj samozřejmě vyklube "místní magor"...Po nějaké době zjistíte, že to zas až tak místní magor nebude,ale spíš něco jak archanděl Gabriel...Ano začíná to mít velice náboženský podtext,z dobráka se vyklube záporák, který zabil nevlastního syna... ač ve filmu není vysvětlení proč to udělal.Každopádně tento "podivín", zřejmě vyslán od Boha, ho přišel za jeho hříchy potrestat.Film nám brutálním způsobem ukazuje že hříchy budou vždy potrestaný a že pravda sice bolí ale lež přívodí smrt.Andrew Howard jako Joseph -excelentní herecký výkon.Za mě fakt povedený film.

Dodatečné informace

Původní název:
Blood River (více)
  • USA Blood River
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění