Matěji, proč tě holky nechtějí?

58%
Matěji, proč tě holky nechtějí?
Plakát traileru

Komedie o úsměvných i vážných problémech osmnáctiletého zednického učně Matěje Hůrky, získávajícího své první sexuální zkušenosti.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Film, který na první pohled vypadá jako socialistický šunt, ale zůstalo v něm něco málo z české nové vlny Formana a Papouška, včetně prokreslených figurek ve stylu Hoří, má panenko (na ten požár taky nakonec ve filmu dojde). Je v něm schovaný kritický pohled na dvojí tvář tzv. socialistické vesnice: všichni plní plán a šlapou brázdu, ale staří by nejraději rozhodovali o tom, kam mladí půjdou na školu, koho si vezmou, jaké obory jsou a nebo nejsou perspektivní ... Všudypřítomné pokrytectví otravuje vzduch a mladí se na několikátý pokud propracují ke vzdoru proti autoritám rodičovské generace a před majetkem a postavením dávají přednost charakteru. Taková česká hra na české květinové děti.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4.5
Tenhle film jde úplně mimo mě. Hlavní představitel nevýrazný, celkově film o ničem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jak někdy říkám, za komančů točil každý kdo měl kameru. Film bez scénáře, který vlastně nikam pořádně nespěje a s postavami, které fakt nejsou ze života. Když už výlet do JZD, tak raději Troškovy Jahody.

Dodatečné informace

Původní název:
Mateji, proc te holky nechtejí? (více)
  • Československo Matěji, proč tě holky nechtějí?
  • Československo Mateji, proc te holky nechtejí?
  • Československo Der schüchterne Draufgänger
Premiéra v ČR:
1. 8. 1981
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch