Robin Hood, král zbojníků

77%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
kubas369
4 086 bodů
8
Asi nejlepší a nejoblíbenější filmové zpracování Robina Hooda také díky Alanu Rickmanovi, který si roli šerifa očividně užívá. Slabší 4 hvězdičky.
bidlobox
3 802 bodů
9
Kevin Costner jako Robin Hood s americkým přízvukem? I tomu se ngličtí recenzenti v době premiéry posmívali. Ale to my tady u nás stejně nevnímáme. Pro nás zůstává nejlepším Robinem, který byl natočen. Velkolepě vypravený film se skvělým Alanem Rickmanem jako šerifem z Nottinghamu a Morganem Freemanem jako Robinovým beduínským ochráncem nešetřil akcí, skvělými exteriéry a vtipem. To se Scottovi podařit nepřekonalo. Everything I Do I Do For You...
Kuca25
2 132 bodů
8
Ani nevím proč, ale tenhle film mi přišel opravdu povedený. Kevinu Costnerovi překvapivě sedí drzý robin hood a morgan freeman tu nehraje pouze starého pána který je, ale samozřejmě hodně moudrý. Odlehčená atmosféra by z filmu měla dělat frašku, ale tady se to neděje Kevinu Reynoldsovi se povedl trochu slabší humor zakomponovat do filmu tak aby byl vtipný. Alan Rickman jako šerif wow, znám ho především jako Snapa takže mě nenapadlo že by mohl nějakou takovouhle roli. Samozřejmě je na snímku znát starší věk, ale za mě musím říct že to spíš filmu prospělo než uškodilo. Také se tu zde objevuje časté klišé, ale nevím jak bych na to reagoval v roce 91 tehdy to třeba nebylo takové. Na závěr řeknu že pokud se rozhodujete jakého Robina Hooda si pustit, doporučuji rozhodně tohohle. Puštěním tohoto filmu neprohloupíte, naopak se docela pobavíte, akorát je to trochu delší.
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
10
Tak tenhle film je moje srdcovka. Viděl jsem ho nesčetněkrát, a ani po letech neztrácí na svém kouzlu, kterým mě učaroval coby desetiletému hošíku, který byl poprvé sám v kině. Podle mého soudu je to nejlepší verze vládce sherwoodského lesa a nemyslím si, že bude někdy překonána. Když se řekne film o Robinu Hoodovi, většině se vybaví právě tenhle. Costner byl jakko Robin fajn, Freeman úžasný maur a Rickman jako šerif nepřekonatelný. Vše podtrhuje úžasná hudba.
sugi
752 bodů
9.5
… možná nejlepší ztvárnění legendy zvané Robin Hood ….
Tomas.Abi
Tomas.Abi
706 bodů
10
Moje dětská srdcovka a možná i první seznámení s postavou Robina Hooda. Je těžké tomu něco, kromě historických a nepochybně i literárních nepřesností, vytknout. Ale koho, nebo spíš mě, to zajímá, když Robin Hood vás celou dobu skvěle baví ? Alan Rickman je skvělým šerifem, Marion je krásná, takže je lehké se do ní zamilovat, Morgan Freeman je parťák, kterého by si každý přál a Kevin Costner ? Kdo by se nepřál být Kevinem Costnerem v postavě Robina Hooda. Jednoduché, přímočaré a zábavné. A takový by měl i Robin Hood být.
minimoj
587 bodů
9.5
perfektní parodie :D jestli to tak mělo být :)