Druhá Duna bude nečekaně brzy online. Kdy si ji budete moci pořídit?

Druhá Duna bude nečekaně brzy online. Kdy si ji budete moci pořídit?
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
Už teď je přitom jasné, že divácký zájem bude veliký. Duna: Část druhá totiž v kinech naplnila všechny předpoklady a stala se hitem, jenž svými tržbami velmi brzy překonal čísla prvního dílu. Snímek zatím vytěžil z kin přes 666 milionů dolarů, a jelikož zájem diváků vidět příběh pouštního mesiáše na co největším plátně ustává pozvolna, dá se očekávat překročení hranice 700 milionů. Z Duny se tak definitivně stala úspěšná franšíza, s níž si režijní mág Denis Villeneuve došel pro svůj zatím největší komerční hit. Práce na třetím díle, který snad doputuje do kin do několika let, jsou už v plném proudu.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
92%
Diváci navíc hlásí velkou spokojenost. Čtenáři si sice občas postěžují na rozdíly oproti předloze, někomu nesedí uspěchaný závěr, ale i přesto mluví 93% hodnocení na databázi Kinoboxu nejspíš za vše. Nadšenému publiku pak udělá jistě radost, že již za pár dní si budou moci sci-fi událost pustit i doma. Jen si za to samozřejmě musejí malinko připlatit.
Podle informací webu Variety se totiž druhá Duna objeví na placených VOD službách Google Play, iTunes či Rakuten už 16. dubna, tedy měsíc a půl po své kinopremiéře. To je přeci jen o něco dříve, než si někteří lidé vzhledem k úspěchu mysleli. Mnozí očekávali, že kvůli touze publika vidět film na co největším plátně studio příchod Timothéeho Chalameta se Zendayou do internetových vod o něco pozdrží. Evidentně ale není na co čekat.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá | Warner Bros.
Digitální verze má obsahovat několik exkluzivních bonusů a materiálů, přičemž čtyři různé „filmbooky“ se budou zaměřovat na rozdílné aspekty filmu. Čekají vás ale samozřejmě převážně dokumenty z natáčení, v nichž se dozvíte mnohé o hledání lokací, herců či jak vznikala audiovizuálně podmanivá jízda na červech. Na pevných nosičích, tedy na DVD a Blu-Ray, bude dvojka Duny dostupná českým divákům od 29. května, ve Spojených státech se dočkají již 14. května. Kdy dorazí Duna také na streamovací služby, zatím není jasné. Vzhledem ke studiu Warner Bros. můžeme snímek očekávat na HBO Max a nejspíš se ho nedočkáme dříve než po zmiňovaném uvedení na pevných nosičích.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi podle Kinoboxu.
Zdroj: Variety, Box Office Mojo