Netflix: Novinky a tipy na říjen 2021

Netflix: Novinky a tipy na říjen 2021
Viník (2021) | Netflix
Nejzajímavější novinky
Viník (2021)
Viník
Degradovaný policista (Jake Gyllenhaal) je přidělen k dispečinku. Dostane se však do složité situace, když mu na linku zavolá unesená žena. Americký remake úspěšného dánského thrilleru Tísňové volání natočil Antoine Fuqua (Pád Bílého domu, Bojovník). V dalších rolích se objeví Riley Keough, Ethan Hawke nebo Paul Dano.
premiéra: 1. října
Ty – 3. série (2021)
Ty
Třetí řada populárního romantického thrilleru, jehož protagonista, manažer knihkupectví Joe (Penn Badgley), je nebezpečný stalker. Dále hrají Victoria Pedretti, Elizabeth Lail, Ambyr Childers aj.
premiéra: 15. října
Zámek a klíč – 2. série (2021)
Zámek a klíč
Druhá řada fantasy seriálu, jenž je adaptací komiksu Joea Hilla. Trojice sourozenců se poté, co byl jejich otec zavražděn, nastěhuje do domu, jenž je plný klíčů proměňujících realitu. Hrají: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones a další.
premiéra: 22. října
Armáda zlodějů (2021)
Armáda lupičů
Hrdinou prequelu akčního hororu Armáda mrtvých je bankovní úředník Dieter, jehož tajemná žena přemluví, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. Postavu Dietera si opět zahrál Matthias Schweighöfer, jenž se tentokrát ujal i režie.
premiéra: 29. října

Tipy
Trestanec (2017)
Trestanec
Spořádaný úspěšný obchodník Jacob Harton se kvůli tragické nehodě dostane na několik let za mříže mezi nejhorší zločince. Aby mezi nimi přežil, musí si vydobýt respekt. Stává se proto právoplatným členem árijského bratrstva... Drsné vězeňské drama o tom, jak se z obyčejného člověka může nepřízní osudu stát nebezpečný zločinec, natočil zkušený Ric Roman Waugh, jenž na sebe poprvé výrazněji upozornil podobně laděným (a srovnatelně kvalitním) krimi dramatem Zločinec. Nyní natáčí někdy až překvapivě dobré filmy s Gerardem Butlerem (Pád Anděla, Greenland: Poslední úkryt). V hlavních rolích zde excelují Nicolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal, Holt McCallany, Benjamin Bratt a další.
Zone Blanche (2017)
Zone Blanche
Francouzsko-belgický mysteriózní krimi seriál vypráví o fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy. To je nechvalně proslulé vysokým počtem úmrtí, k nimž často dochází za velmi podivných okolností. Vyšetřit je se snaží místní policejní náčelnice Laurène společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim. Zone Blanche vyniká úchvatnou temnou a tajuplnou atmosférou, která v některých chvílích nemá daleko k ryzímu hororu. Poutavý seriálový titul zdařile kombinuje dva narativní přístupy, kdy každá epizoda obsahuje jeden samostatný případ a současně se rozvíjí komplexní hlavní dějová linie, v níž se kromě pátrání po záhadném „lesním“ vrahovi řeší také korupce, politické intriky a pohnuté osudy hlavních postav.