Černá vdova zpátky za mikrofonem

Černá vdova zpátky za mikrofonem
Promo k albu Anywhere I Lay My Head. Terapie pro uši i oči.
Johanssonová (Vějíř Lady Windermerové / 2004, K rálova přízeň / 2008) není ani za mikrofonem žádným nováčkem. V roce 2006 přezpívala Gerschwinův hit Summertime pro kompilaci Unexpected Dreams - Songs from the Stars, na kterou přispěli svým zpěvem hollywoodští herci za mikrofonem ne tolik známí (např. Jeremy Irons nebo John C. Reilly). O rok později vydala album
cerna-vdova-zpatky-za-mikrofonem
Promo k albu Anywhere I Lay My Head. Terapie pro uši i oči.
cover verzí Toma Waitse nazvanou Anywhere I Lay My Head, na němž mohla po vzoru originálu uplatnit svůj zastřený hlas. Album se sice neprodralo na vrcholy hitparád ani do přízně kritiků, za poslech ale rozhodně stojí (obzvlášť píseň Falling Down). Ohlasy sklidila také spolupráce s písničkářem Peterem Yornem, ze které vzešla například píseň Relator.
Johanssonová pokračuje v hudební stezce dál. Třicátého července vyšla na internetu píseň Bonnie and Clyde (račte kliknout). Duet s Lulu Gainsbourgem, synem zpěváka/muzikanta/herce Serge Gainsbourga a bratrem herečky/zpěvačky Charlotte (Cementová zahrada / 2009, Melancholia / 2011),  se pomalu rozjíždí v úvodu, kdy se oba po francouzsku vícejazyčně rozpovídávají, aby nakonec spojili hlasy v příjemném refrénu. Příjemný poslech. K dokonalosti chybí jen drink, lehátko a relax u moře - nebo samopal, pytle peněz a policejní sirény, je-li vám bližší styl romantiky, jak ji uznávali Bonnie s Clydem.