Trailerová nálož týdne: Nový akčňák Brada Pitta ještě ani nebyl v kinech a už má lacinou kopii od nejhorší filmové společnosti

Trailerová nálož týdne: Nový akčňák Brada Pitta ještě ani nebyl v kinech a už má lacinou kopii od nejhorší filmové společnosti
Moonage Daydream | Neon

All Jacked Up and Full of Worms (film)

režie: Alex Phillips
hrají: Sammy Arechar, Phillip Andre, Botello Betsey Brown
premiéra: zatím bez premiéry
Začneme nejpodivnější upoutávkou, která se v posledním roce (a možná i v poslední dekádě) na internetu objevila. Jediné, co z traileru na All Jacked Up and Full of Worms vyčteme, je, že asi půjde o body horor, v němž hrají roli žížaly. A to je všechno. Celé je to extrémně bizarní, stylizované a natolik vizuálně zajímavé, že jde rozhodně o kousek, který si své diváky a divačky najde (nejlépe pravděpodobně v rámci festivalových půlnočních projekcí). Snímek se již párkrát promítal a zatím se kritici předhání v superlativech.

Bullet Train Down (film)

režie: Alex Heerman
hrají: Tom Sizemore, Rashod Freelove, Ryan Youngwoong Kim
premiéra: VOD, zatím bez premiéry
Nechvalně proslulá produkční společnost The Asylum o sobě po delší době znovu dává vědět, přičemž jejich novým mockbusterem (filmem, který se snaží parazitovat na nějakém blockbusteru) je vykrádačka zatím neuvedeného akčního nářezu Bullet Train s Bradem Pittem, přičemž formuli o supermoderním rychlíku doplňuje o zápletku z Nebezpečné rychlosti. Ano, půjde o příšerný film, rozhodně jde ale o trailer, o který jsme vás nemohli ochudit. Aspoň si díky němu ověříte, že Tom Sizemore stále ještě žije.
Bullet Train Down

Me Time (film)

režie: John Hamburg
hrají: Mark Wahlberg, Kevin Hart, Regina Hall, Jimmy O. Yang
premiéra: Netflix, 26. srpna 2022
Ještě jsme se ani nestihli otřepat z nedopečeného Muže z Toronta a už tu máme další komediální novinku Kevina Harta, která rozšíří knihovnu Netflixu. Hart tentokrát hraje otce rodiny, který má konečně trochu čas na sebe, což využije k tomu, aby se sešel s dávným kamarádem (Wahlberg), který ho vždycky nutí dělat kraviny. Zápletka je pro potřeby komedie vlastně ok, trailer ničím výjimečný a Hart si dál jede svoje. Takže koho jeho zmatkující poloha baví, tomu se s největší pravděpodobností trefí Me Time do noty.
Čas na sebe

Guillermo del Toro's Pinocchio (film)

režie: Guillermo del Toro, Mark Gustafson
hrají: Cate Blanchett, David Bradley, Ewan McGregor, Ron Perlman
premiéra: Netflix, prosinec 2022
Dlouho odkládaný Pinocchio Guillerma del Tora je v rámci tvorby tohoto slavného filmaře netradiční hned ze dvou důvodů – je ⁠točený formou stop-motion animace a půjde o muzikál. Snímek se navíc bude odehrávat v Mussoliniho Itálii ve 30. letech minulého století a má být inspirovaný příběhem Frankensteinova monstra. Společně s del Torem režíruje Mark Gustafson, který se postaral o animaci ve Fantastickém panu Lišákovi (2009).
Pinocchio Guillerma del Tora | Netflix

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (seriál)

režie: Kat Coiro, Anu Valia
hrají: Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil
premiéra: Disney+, 17. srpna 2022
Disney nadále ždíme marvelovský vesmír i na poli seriálů, přičemž tentokrát přišla na řadu She-Hulk. Její skutečné jméno je Jennifer Walters a živí se jako právnička, specializující se na případy osob se superschopnostmi. Upoutávka celou show prezentuje jako čistou komedii, což působí osvěžujícím dojmem (tímhle směrem se zatím žádný marvelovský film ani seriál naplno nevydal). Uvidíme, jestli tenhle úkrok stranou Marvelu vyjde.
She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

Shazam! Hněv bohů (film)

režie: David F. Sandberg
hrají: Zachary Levi, Asher Angel, Adam Brody, Lucy Liu, Helen Mirren
premiéra: kino, 22. prosince 2022
První Shazam! byl... ok. Nenabídl nic převratného, coby nenáročná komiksová zábava pro celou rodinu ale vesměs fungoval. Dvojka se odehrává několik let po prvním snímku. Jednotliví hrdinové už mají nějaké ty superhrdinské zkušenosti a více než záporáci je trápí jejich vlastní identity (v tom smyslu, že ještě neví, kým úplně jsou a čím by chtěli být). Za hlavní záporačky budou dcery Atlase v podání Lucy Liu a Helen Mirren. Atlas je jedním z bohů, jehož moc hrdinové využívají, což se dcerkám vůbec nelíbí.
Lucy Liu, Helen Mirren, Zachary Levi, David F. Sandberg, Meagan Good, Grace Caroline Currey | Warner Bros.

Moonage Daydream (dokument)

režie: Brett Morgen
premiéra: HBO Max, 2023
Během několika desítek let nashromáždil David Bowie na pět milionů nejrůznějších audiovizuálních elementů, které se vážou na jeho uměleckou kariéru, přičemž dva roky trvalo režisérovi Brettu Morgenovi (Cobain: Montage of Heck) se jimi vůbec probrat. Další rok vymýšlel koncepci, celých pět let se zabýval zvukovým designem velmi netradičního pohledu na kariéru originálního hudebníka a fascinujícího proroka. Jedinečná kinematografická zkušenost, která byla jednou z klíčových událostí festivalu v Cannes, byla letos uvedená na festivalu v Karlových Varech a odnesla si nadšené ohlasy.
Moonage Daydream