Star Wars: Poslední z Jediů - režisér promluvil o nenávistných fanoušcích

Star Wars: Poslední z Jediů - režisér promluvil o nenávistných fanoušcích
Star Wars: Poslední z Jediů | Walt Disney Studios
V nedávném rozhovoru pro Variety s Rianem Johnsonem, režisérem snímku Poslední z Jediů (2017), došlo i na Star Wars, přičemž byl režisér optán, jakou má dosavadní zkušenost s negativními reakcemi ze strany fanouškovské základny série. Došlo k tomu obzvlášť ve spojitosti s informací, že tvůrci seriálu Hra o trůny (2011), David Benioff and D.B. Weiss, odstoupili od svého projektu týkajícího se zcela nové Star Wars trilogie. Johnson se vyjádřil následovně:
"Vždy je třeba dát si do kontextu, jak malá část oné fanouškovské základny to je. Teď nemluvím o těch, kterým se film líbil nebo nelíbil, mluvím o divácích, kteří se zasadili o to, že budou konstantně nadávat na lidi, kteří jsou s tím filmem spojeni. Je jich málo, ale jsou velmi slyšet. I přestože jsem byl v posledních dvou letech v centru hurikánu veškerých nadávek, řeknu vám, že 95% věcí, co mi lidé posílají třeba na Twitter, jsou milé a ohleduplné komentáře, i navzdory tomu, že se mnohým lidem můj film nelíbil. Celkově to je problém, kterým trpí snad každá fanouškovská základna.“
Johnson se v minulosti opravdu střetl s poněkud ostrými reakcemi diváků, mnozí mu za film vyhrožovali smrtí, nemluvě o petici, která požadovala, aby se celý film natočil znovu s jiným týmem. Možná proto ani není divu, že od série odstoupili i zmínění tvůrci Hry o trůny, poslední série se totiž mnohým fanouškům vůbec nelíbila, díky čemuž se oba tvůrci stali terčem posměchu a nadávek. I přestože Johnson mnohé fanoušky svým filmem nepotěšil, jeho plánovaná Star Wars trilogie je i nadále v plánu.
Rian Johnson, Joseph Gordon-Levitt
David Benioff, George R.R. Martin, D.B. Weiss
Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte film?