Invaze děsivých klaunů má nový zvrat - jde jim po krku samotný Batman!

Invaze děsivých klaunů má nový zvrat - jde jim po krku samotný Batman!
V Kentu policie obdržela 59 hlášení o klaunech během pouhých tří dnů, jsou hlášeni i v Londýne a v hrabství Cumbria policisté přijímají devět až deset hlášení denně. Není to příjemná statistika. Minimálně v posledním zmíněném regionu nyní mají klauni nového nepřítele. Na Facebooku BBC Cumbria se totiž objevila fotografie Batmana, který jednoho z děsivých šašků prohání.
invaze-desivych-klaunu-ma-novy-zvrat-jde-jim-po-krku-samotny-batman
Zajímavé je pozadí celé situace. Zmíněný Batman je členem společnosti Cumbria Superheroes. Ta obvykle posílá oblíbené hrdiny k dětským pacientům a na různé zábavní akce. Momentální situace v Británii, kdy se především děti klaunů vyloženě děsí, ale vyburcovala společnost k tomu, že vyslali Temného rytíře do ulic, aby hlídal pořádek. Batman dokonce nahrál na internet vzkaz, ve kterém děti ujišťuje, že má vše pod kontrolou, ať se dále nebojí a samotné maskované šašky nabádá, ať si zkusí vystrašit jeho.
Možná to vypadá jako absurdní tah, ale svůj smysl to bezpochyby dává. Za prvé je Batman logický soupeř pro klauna (Jokera), ale hlavně je dobré vyslat dětem symbol naděje. A co si budeme povídat, superhrdina je pro to ideální.
Hrabství Cumbria navíc není jediné, které do boje proti Klaunokalypse vytáhlo Temného rytíře. Stejně se rozhodlo postupovat policejní oddělení městečka Fairport ve státě New York, které na svém Facebooku přidalo fotografii s Batmanem a následujícím popiskem "Fairportská policie obdžela stopu na šílené klany, kteří teroririzují celý národ. Obrželi jsme zprávu, že jsou to noshledi... hádáte správně... Jokera. Poté, co jsme zprávu potvrdili, proto Fairportské policejní oddělení zlanařilo jako asistenta oblíbeného amerického maskovaného bojovníka, BATMANA!" A nyní už zmíněné foto.
invaze-desivych-klaunu-ma-novy-zvrat-jde-jim-po-krku-samotny-batman-1
Foto Fairportské policie
Pikantní na celé Klaunokalypse je to, že ji dost možná odstartovali amatérští filmaři. Minulý rok ve Wisconsinu v městě Green Bay čelili obyvatelé podezřelému muži v kostýmu klauna s černými nafukovacími balonky, který v noci brázdil ulice. Nic jiného nedělal, ale i to málo stačilo k tomu, aby se o něj média začala zajímat. Později se vysvětlilo, že byl děsivý klaun součástí marketingové kampaně k chystanému krátkému hororovému filmu Gags.

Trailer na Gags:

Gags
Podle posledních týdnů se zdá, že "vtípkek" filmařů inspiroval řadu dalších. A je jen otázkou času, než někdo udělá něco, co poputuje do černé kroniky.