Herečka viní Netflix, že jí po natáčení Bridgertonových nepomohl s psychickým zdravím

Herečka viní Netflix, že jí po natáčení Bridgertonových nepomohl s psychickým zdravím
Bridgertonovi | Netflix
Ruby Barker se prý kvůli seriálu dvakrát zhroutila, což byl výsledek toho, co na place zažila. Poprvé se tak stalo v roce 2019 po dokončení natáčení, další propad přišel v roce 2022. Podle jejích slov se jí prý dostalo nepatrné pomoci od Netflixu, ale nikdo jí nenabídl následnou péči o duševní zdraví. „Nikdo z Netflixu mě nekontaktoval, aby se mě zeptali, jestli jsem v pořádku nebo jestli potřebuji nějakou další pomoc,“ řekla Barker v průběhu rozhovoru.
Ruby Barker
Ruby Barker
Herečka vysvětlila, že její psychické zdraví utrpělo během natáčení první řady, což souviselo s její postavou. Marina Thompson byla neprovdaná těhotná mladá žena, která vše tají, protože by ji londýnská regentská společnost mohla odvrhnout. Izolace a tajnůstkářství prý Ruby Barker nepřidaly, to vše se nakonec zkomplikovalo natolik, že herečka musela vyhledat pomoc.
serial-od-ktereho-byste-to-mozna-necekali-bridgertonovi-hlasi-novy-rekord-podivejte-se-jaky-2
Bridgertonovi (2020) | Netflix
„V průběhu natáčení se můj psychický stav zhoršoval. Bylo to strašně vysilující, protože moje postava byla velmi ostrakizovaná a ostatní se k ní chovali nepřátelsky. Když jsem týden po skončení natáčení skončila v nemocnici, muselo se to tajit, aby to nenarušilo promo seriálu,“ řekla Barker. Když se vracela domů, nastal čas propagovat Bridgertonovi na sociálních sítích. „Můj život se drasticky změnil přes noc, přesto nebyl nikdo, kdo by mi pomohl. Tak jsem se opravdu snažila chovat, jako by všechno bylo v pořádku, abych mohla pracovat,“ dodala.
Barker už dříve prozradila, že měla psychické problémy, a to v květnu 2022 na Instagramu. Zveřejnila tehdy video, v němž se svěřuje, že se od Bridgertonových potýká s psychickými problémy a že se dlouhý čas necítila dobře. „V jednu chvíli jsem byla v nemocnici a ve druhou jsem z ní odešla s nadějí, že budu moci pokračovat v běžném životě. Byla jsem naštvaná, doslova plná vzteku, všechno to potlačované trauma se ve mně hromadilo. Zvažovala jsem každé slovo a najednou jsem se ocitla v situaci, kdy mám stanovenou diagnózu,“ řekla v příspěvku.
zdroje: IndieWire, Kinobox