Německý seriálový thriller Milé dítě na Netflixu poutá světovou pozornost

Německý seriálový thriller Milé dítě na Netflixu poutá světovou pozornost
Milé dítě | Netflix
Milé dítě
Milé dítě
  • Netflix
75%
Oficiální synopse láká na příběh znovuotevření vyšetřování ztracené ženy, starý třináct let, poté, co se odehrají nové dramatické události. Když se neznámá žena, sražená v noci v německých lesích nákladním autem, dostane do nemocnice, doktoři mají spoustu otázek. Jakmile začnou mluvit s předčasně vyzrálou a podivnou holčičkou, která ženu v sanitce doprovázela, záhada ještě narůstá a její vyřešení se stává naléhavějším.
Milé dítě: trailer | Netflix
Seriál je adaptací stejnojmenného románu Romy Hausmann. Od svého uvedení na Netflixu vyvolává rozruch po celém světě. Podle agregátoru FlixPatrol se během prvního týdne dostal do první desítky nesledovanějších pořadů Netlixu prakticky ve všech uváděných zemích včetně USA. A zatímco uživatelky a uživatelé Rotten Tomatoes z řad publika ho vnímají pozitivně v 84 % případů a na Kinoboxu má hodnocení 78 %, recenze kritiků a kritiček jsou poněkud opatrnější.
Joel Keller pro Decider napsal: „Milé dítě nabízí publiku matoucí skládačku a roztříštěnou perspektivu, ale způsob, jakým vtahuje diváky a divačky, namísto aby je dráždil a štval, je méně obvyklý, než by se mohlo zdát.“ Jedna z režisérek, Isabel Kleefel, řekla: „Přečetla jsem knihu během jediné noci a okamžitě přede mnou vyvstal celý příběh. Rázem mě fascinoval. Milé dítě je vyprávěné pohledem každého z účastníků dramatu, takže se perspektiva neustále mění. Výsledkem je vzrušující hra s realitou, skládanka, do které může publikum vždy něco přidat a tím ji změnit. Je to příběh o zločinu, který má mnoho obětí, přímých i nepřímých.“
Milé dítě
Milé dítě | Netflix
Spisovatelka Milého dítěte v rozhovorech upozornila na to, že její příběh nevychází ze skutečných událostí. Podle serveru Slash Film vám může tato skutečnost pomoci v rozhodnutí, jestli danou minisérii zařadíte do své předhalloweenovské hororové sezóny. True crime příběhy totiž mohou být mnohem víc vysilující a mohou častěji vyvolávat stres, úzkost a nervozitu. Minisérie Milé dítě má tu výhodu, že sice může připomínat události, jež by se skutečně mohly stát, ale máme jistotu, že jde o dílo autorčiny imaginace.
Pro inspiraci se můžete podívat rovněž na žebříček nejlepších hororů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.