Danny Masterson, hvězda seriálu Zlatá sedmdesátá, si za znásilnění odsedí třicet let

Danny Masterson, hvězda seriálu Zlatá sedmdesátá, si za znásilnění odsedí třicet let
Danny Masterson u soudu | Getty Images
Rozsudek, který vynesla soudkyně vrchního soudu v Los Angeles Charlaine Olmedo, je pro Mastersona maximální možnou sazbou za jeho zločiny. Masterson se během čtvrtečního soudního jednání rozhodl nevypovídat. Soudkyně k němu naopak přímo promluvila: „Cítíte se být obětí justičního systému... Ale pane Mastersone, tou vy nejste. Svými činy jste před dvaceti lety vzal jinému člověku hlas a možnost volby. Tak či onak se budete muset se svými činy a jejich důsledky vyrovnat.“ Po odpykání trestu se Masterson musí registrovat jako sexuální delikvent.
Čtvrteční verdikt přišel poté, co porota v Los Angeles Mastersona před třemi měsíci shledala vinným ze dvou ze tří případů znásilnění, které se odehrály před dvaceti lety. Masterson byl od května ve vazbě, během soudu trval na své nevině a směrem k obětem neprojevil žádnou lítost.
Danny Masterson, Men at Work
Danny Masterson, Men at Work | FanFare Productions
Mastersonův zločin poprvé vyplul na povrch v roce 2017 a vedl k jeho vyhazovu ze sitcomu Ranč společnosti Netflix, v němž hrál po boku Ashtona Kutchera. V červnu 2020 byl oficiálně obviněný ze znásilnění 23leté ženy v roce 2001, 28leté ženy na začátku roku 2003 a 23leté ženy na konci roku 2003. Masterson všechna obvinění ze znásilnění popřel a ani u jednoho z procesů nevypovídal.
Všechny tři oběti i Masterson byli v době znásilnění členy scientologické církve. Některé z žen uvedly, že je představitelé církve odrazovali od toho, aby se obrátily na policii, a obávaly se, že jejich rodinní příslušníci budou exkomunikovaní a označení za potlačovatele, pokud podniknou právní kroky.
zdroje: The Guardians, Fox News, IMDb