Nadace podle sci-fi klasika Isaaca Asimova láká na velkolepou druhou řadu seriálu

Nadace podle sci-fi klasika Isaaca Asimova láká na velkolepou druhou řadu seriálu
Nadace | Apple TV+
Nadace: finální trailer na 2. sérii | Apple TV+
První upoutávka Nadace z letošního ledna byla epičtější, pomalejší a víc vysvětlovala. První řada série vyprávěla o čtveřici postav, které dokážou překračovat hranice času a prostoru. Řešila mocenské motivace aktérů a aktérek, složité vztahy a krize. Cestovalo se z jednoho prostředí do jiného.
Ve výsledku však těžko adaptovatelná látka nedopadla vůbec špatně a my se můžeme znovu ponořit do vizionářského světa, který stvořil Isaac Asimov, s ním rodiče emigrovali z Ruska do New Yorku a který všechna díla napsal anglicky. Je mimo jiné autorem tří zákonů robotiky, jejichž morální premisy se na programovatelné stroje aplikují dodnes. Odkazoval se k nim například i film Já, Robot, k jehož realizaci tvůrcům posloužil Asimovův námět.
Asimovova Nadace drží diváky v napětí, krásném vizuálu, ale i ve zmatku
Recenze9. 10. 2021
Asimovova Nadace drží diváky v napětí, krásném vizuálu, ale i ve zmatku
Ve druhé řadě Nadace se vrací postavy v podání démonického Lee Paceho, jeho sok ztvárněný Jaredem Harrisem a další známí z jedničky jako Laura Birn a Terrence Mann. Druhá řada Nadace bude mít deset dílů a Apple TV+ bude vydávat jednu epizodu týdně od pátku 14. července.
Seriálová Nadace působí poměrně sterilním digitálním dojmem, najdeme v ní však také řadu reálných lokací. Natáčelo se například i v České republice, jmenovitě v Ostravě, Pardubicích, Prachovských skalách, na zámku Kačina nebo v budově Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.
zdroje: Kinobox, Apple TV+