Nová reality show zkoumá, jak vypadá rande, kam místo člověka dorazí sexy příšera

Nová reality show zkoumá, jak vypadá rande, kam místo člověka dorazí sexy příšera
Sexy příšery | Netflix
V praxi to v jednotlivých dílech první šestidílné série chodí následovně - v každé epizodě jsou vždy čtyři noví účastníci. Jeden, který si vybírá a tři zájemci. Všichni jsou k nepoznání namaskovaní. A to opravdu dokonale. Výchozí myšlenkou je, že díky nánosu latexu musí pracovat jejich povahy. Bohužel si show sama podkopává nohy tím, jak nakonec k věci přistupuje.
Sexy příšery
V prvé řadě, a to platí pro všechny díly, jsou účastníci vždy sexy. Ano, je to otázka vkusu a někomu nesedne usměvavý plážový dlouhán s kudrnatými vlasy, zatímco jiný by si bezpochyby představoval u některých ze slečen "tady více, tady méně". Ale obecně jsou to všechno pěkní lidé, čímž samotný koncept postrádá smysl, protože je ve výsledku vlastně jedno, kdo si koho nakonec zvolí. Samotný výběr je navíc hrozně úzký a protože mají epizody půl hodinky, málokdy stihneme "hrdiny" jednotlivých epizod opravdu poznat.
Mnohem větší smysl by dávalo, kdyby o svou pozornost naráz bojovalo mnohem více účastníků, ti by se postupně eliminovali napříč jednotlivými díly. Následné sundavání masek by bezpochyby bylo výživnější a napínavější.
nova-reality-show-zkouma-jak-vypada-rande-kam-misto-cloveka-dorazi-sexy-prisera
Sexy příšery | Netflix
Takhle má ono odmaskování, jeden ze zamýšlených vrcholů celé série, spíše zpestřující formu v jinak naprosto standardní seznamovací show, kdy spolu vždy dva lidé chvíli sedí a žvatlají, pak mají nějakou společnou aktivitu a to... je vše. Třikrát dokola v každé epizodě (tři účastníci, tři randě). A pokud náhodou nemá produkce štěstí a není někdo opravdu výstřední, případně rovnou sebestředný idiot (což je pro podobný typ show vděčná figurka a tady se bohužel poštěstí jen jednou), není moc co ukazovat a zábavnost musí nahánět audiokomentář vypravěče (a i ten má své limity dané realitou).
Poměrně zajímavý nápad se tedy ve výsledku nepovedlo zužitkovat a Sexy příšerky, navzdory originálním maskám (na něž sice okolí reaguje, ale překvapivě velmi málo), nabízí tuctovou seznamovací show. Trpět u ní nebudete, menší přidanou hodnotou je hádání ve stylu "jak asi opravdu tahle osoba vypadá" a protože jsou epizody krátké, můžete to brát jako vhodnou výplň k několika obědovým pauzám. Ale nový fenomén tu vážně nehrozí.
Hodnocení: 50%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE