Seriál, od kterého byste to možná nečekali. Bridgertonovi hlásí nový rekord, podívejte se, jaký

Seriál, od kterého byste to možná nečekali. Bridgertonovi hlásí nový rekord, podívejte se, jaký
Regé-Jean Page – Bridgertonovi (2020) | Netflix
Je to poměrně nedávno, co Netflix oznámil rekordní nárůst odběratelů, jejichž počty dosáhly hranice 200 milionů. Neuběhl ani měsíc a máme tu další rekord. Jeho původní seriál Bridgertonovi (2020) dle oficiální tiskové zprávy zhlédlo přes 82 miliónů domácností po celém světě. Je to vůbec nejvyšší číslo, jaké bylo kdy původnímu projektu od Netflixu přičteno. A to je seriál na platformě přístupný necelý měsíc. Premiéru měl teprve 25. prosince.
serial-od-ktereho-byste-to-mozna-necekali-bridgertonovi-hlasi-novy-rekord-podivejte-se-jaky
Bridgertonovi (2020) | Netflix
Jedná se o romantickou podívanou, odehrávající se v Londýně v 19. století, která byla natočena podle stejnojmenné knižní předlohy od spisovatelky Julie Quinn. Na žebříčku nejsledovanějších se Bridgertonovi drží od jejich uvedení až do dnes a to v zemích jako je USA, Velká Británie, Brazílie, Francie, ale také Jižní Afrika. I v České republice je momentálně seriál vysoko - na třetí pozici. Pouze v jedné ze 190 světových zemí, pro které je Netflix přístupný, se Bridgertonovi do top 10 neprobojovali, a to v Japonsku.
Tento nečekaný úspěch seriálu má vliv i na původní knižní trilogii, která se poprvé po dvaceti letech od svého vydání zařadila v magazínu The New York Times do žebříčku bestsellerů. Velké oblibě se těší i oficiální soundtrack s názvem Bridgerton: Covers from The Netflix Series, který si od 3. ledna drží druhé místo napříč všemi žánry v aplikaci iTunes. V momentální chvíli je v těsné blízkosti nového alba od Taylor Swift s názvem Evermore. Ani životům herců vliv seriálu nevyhnul. Herec Regé-Jeanovi Page, který ztvárnil hlavní mužskou roli, začal být zmiňován jako adept na příštího Jamese Bonda, protože se skoro přes noc stal hvězdou sociálních médií a tento zájem o něj nadále roste. Jste i vy mezi miliónem diváků, kteří seriálu podlehli?
serial-od-ktereho-byste-to-mozna-necekali-bridgertonovi-hlasi-novy-rekord-podivejte-se-jaky-2
Bridgertonovi (2020) | Netflix