I Španělsko má "svého" Escobara. Pašerák z 80. let v novém seriálu

I Španělsko má "svého" Escobara. Pašerák z 80. let v novém seriálu
Fariña | Netflix
Fariña
Fariña - Javier Rey | Netflix
Galicijský rybář s mořeplaveckými dovednostmi Sito Miñanco (Javier Rey) se kvůli úpadku profese zprvu zapojí do pašování tabáku. V Panamě je mu nicméně předložena o poznání lukrativnější nabídka, pašování cocainu do Evropy skrze španělské pobřeží. Mladík se ocitá mezi dvěma mlýnskými koly - do pašování drog se totiž nechce šéfovi španělského klanu podporujícímu tabákový "byznys".

Fariña: Španělský trailer

10 dílná série Fariña (galicijský výraz pro mouku a slang pro kokain) diváky provede mezi roky 1981-1990 a představí ambiciózní krok televize Netflix, která v Madridu ustavila první evropskou pobočku. A není se čemu divit. Celosvětově španělsky mluví přes 500 milionů lidí, což z jazyku činí hned čtvrtý nejfrekventovanější.
Jak v červenci uvedl Hollywood Reporter, Netflix v Madridu rozjíždí produkční pobočku, která se zaměří na předabování starších pořadů do španělštiny, ale též na výrobu zbrusu nových sérií a filmů. Impulsem pro tento krok se stal úspěch seriálu La Casa de Papel, který byl v rámci produkce Netflixu nejsledovanějším neanglicky mluveným pořadem. Za jeho vznikem stojí scenárista a producent Álex Pina.
Fariña
Fariña | Netflix
10 dílná série Fariña měla na mezinárodním poli premiéru v pátek 3. srpna. Narcos určitě netrumfne, ale evropský feeling a jižanský temperament slibuje příjemné osvěžení oproti severoamerické produkci.