Videorecenze: Viděli jsme čtyři díly Elišky a Damiána. Zanechalo to na nás hluboké jizvy

Videorecenze: Viděli jsme čtyři díly Elišky a Damiána. Zanechalo to na nás hluboké jizvy
Eliška a Damián | FTV Prima
Eliška a Damián
Eliška a Damián
21%
Z Elišky a Damiána se stal virální fenomén kvůli jednomu minutovému videu, na němž je zachycená rvačka – drobná Emma Smetana tu na zem složí velkého chlapa a naloží mu pěstmi jako v MMA zápase. Jenomže tato scéna naprosto vybočuje z ducha celého seriálu, kdy je postava Elišky naopak v ohrožení a Damián – šlechtic z minulosti – ji musí osudově zachraňovat.
Eliška a Damián – videorecenze | Kinobox
Eliška a Damián je poměrně standardní seriál, jaké chrlí televize Prima a Nova – Slunečná, Ulice či Ordinace v růžové zahradě. Ozvláštněním je fantaskní zápletka s cestováním v čase. Tím se blížíme velmi nízkorozpočtové Arabele. Důvody všeobecného přemrštěného hejtu jsou v zásadě tři: od seriálu v prime time čekáme větší výpravnost, díly jsou moc dlouhé (přes 65 minut čistého času, s reklamou klidně i hodinu a půl) a Emmu Smetanu v hlavní roli máme zafixovanou jako někoho, kdo se snaží v českém prostředí nastolovat vyšší standardy, ať už jde o práci novinářky nebo produkce pop music. Najednou její jistý druh nadřazenosti nesedí do zcela průměrné televizní zábavy.
Emma Smetana
Emma Smetana

Herečka

Pro Elišku a Daminána by bylo nejlepší, kdyby šlo o mnohem horší seriál. Ale nebojte, i o to jsme se v naší videorecenzi postarali!
Robert Urban
Robert Urban

Herec, Dabér