Roberto Orci oficiálně režisérem Star Treku 3

Roberto Orci oficiálně režisérem Star Treku 3
Roberto Orci je bez debat zkušeným filmovým tvůrcem, režii si ale zatím nevyzkoušel. Bude proto zajímavé sledovat, jak se s podobně velkým projektem vyrovná. Sám Orci si nejspíš hodně věří, neboť za režii Star Treku usilovně bojovat a nebýt toho, že měl podporu studia Bad Robot, možná by se v Universalu přemluvit nenechali. Na druhou stranu, sérii Rychle a zběsile nakopnul Justin Lin, který taktéž neměl žádné extra dobré reference a jak se tahle divoká sázka vyplatila. Snad to bude i tenhle případ.
roberto-orci-oficialne-reziserem-star-treku-3
Star Trek poměrně obtížně hledal svůj nový začátek a když se povedlo do kin dostat restart, diváci byli (navzdory výborným ohlasům) v návštěvnosti opatrnější. Dvojka už na tom byla lépe, pořád je ale tenhle fenomén hodně křehký a debutantský průšvih by ho mohl na dlouho znovu pohřbít.
Vyjma režie se bude Orci podílet i na scénáři, který napíše společně s Patrickem McKaynem a Johnem D. Paynem. Datum premiéry oznámeno nebylo (ani start natáčení), logicky se ale nabízí rok 2016, kdy to bude přesně padesát let, co se posádka prvně vydala do nekonečného vesmíru.