Dokument o hercích schovaných za maskami z filmů Star Wars potřebuje peníze od fanoušků

Dokument o hercích schovaných za maskami z filmů Star Wars potřebuje peníze od fanoušků
Spira viděl všechny existující dokumenty o Star Wars a překvapilo ho, že se žádný nevěnoval kamparsu, bez něhož by se George Lucas neobešel. V reakci na to se rozhodl, že diváky seznámí s těmito "herci" a ukáže jim, jak natáčení tak velkých a významných filmů ovlivnilo je i jejich životy.
dokument-o-hercich-schovanych-za-maskami-z-filmu-star-wars-potrebuje-penize-od-fanousku
Dokument se jmenuje Elstree 1976 a zde je oficiální synopse: V roce 1976 se Star Wars natáčeli na předměstí Severního Londýna. Nikdo ze zúčastněných si neuměl představit, jak velký ten film bude a někteří si ani nepomatovali jeho název. Ale pro kompars a herce v menších rolích, jejichž tváře byly schovány za maskami a helmami, byla tato zdánlivě bezvýznamná práce tím, co o čtyři desetiletí později krášlilo jejich životy. Elstree 1976 je portrétem některých z těchto lidí zahrnující muže v nejikoničtější masce filmové historie až po člověka, jehož postava byla z filmu vystřižena. Vypráví příběhy jejich životů a prozkoumává i výstřední komunitu těcho "neznámých herců", která cestuje po světě a dává podpisy fanouškům.
Deset postav Elstree představuje celou škálu pohledů na práci na SW. Jedni toho litují, jiní si užívají vzpomínky. Další jich zneužívají pro peněžní výdělek a někteří si myslí, že jejich postava je právě tou, na níž filmy stojí. Nebo to berou tak, že kompars se nepočítá, neboť se na place "jen" nachází.
dokument-o-hercich-schovanych-za-maskami-z-filmu-star-wars-potrebuje-penize-od-fanousku-1
Pokud vás projekt zaujal, tak máte možnost filmařům pomoci. Jon Spira potřebuje finance. Elstree 1976 proto využívá služeb Kickstarteru, kde je k vidění i trailer. Režisér přiznal, že snímek je již natočen, ale chybí finance na dokončení - přesně 30 000 Liber, tedy asi 1 020 000 korun. Platby sice začínají už na 34 korunách, pokud byste si ale chtěli dopřát digitální download finální verze dokumentu nebo limitovanou edici Blu-ray, pak musíte sáhnout do peněženky daleko hlouběji, přesně pro 340 - 850 korun. Pokud věnujete 26 000 korun, dostanete se jako výkonný producent do titulků a pokud budete prvním, kdo věnuje filmařům 68 000 korun, dostane řadu cen včetně repliky helmy Boby Fetta s podpisem Jeremyho Bullocha.